Kötülük etmeden pişman olmanın en iyi şekli, iyilik etmektir. bretonne
mavcozan
mavcozan

GİTMEM LAZIM

Yorum

GİTMEM LAZIM

( 1 kişi )

1

Yorum

0

Beğeni

5,0

Puan

1859

Okunma

GİTMEM LAZIM

GİTMEM LAZIM

Gitmem lâzım,
Ama nasıl?
Bir bilsem, bir gitsem,
Kopsam, kaçıp dönmesem,
Unutulsam, anılmasam,
Ölse görüntüm, ölse hayallerim,
Ölse hatıralar...
Hatırlamasam geçmiş zamanı,
Unutsam,
Geleceğimi yıkan o korkunç anı...

Gitmem lâzım,
Ama nasıl?
Bir bilsem, bir gitsem,
Gittiğim yerlerde, olmasa kimsem...
Üç beş takım elbisem,
Beş, on kitabım,
Bir sigara harçlığımdan başka,
Hiçbir şeyim olmasa,
Arkama dönüp bakmadan,
Of ulan of!
Çekmeden gitsem..

Bir gitsem ve dönmesem.
Bilmese kimse gittiğim yerleri.
Yad ellerde ölsem.
Bedenimi çürüten toprak bile,
Yabancı olsa kemiklerime...

...ve mezartaşıma;
Garip bir adamdı,
Sevdi aldandı,
Şiir terketti,
Şair farketti,
ve o da gitti.. yazsa
Kalan üç beş sevdiğimle,
Cennette buluşsam...



Murat Avcı (mavcozan)

(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Gitmem lazım Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gitmem lazım şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GİTMEM LAZIM şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
hazan444
hazan444, @hazan444
11.6.2009 20:09:16
5 puan verdi
ve mezartaşıma;
Garip bir adamdı,
Sevdi aldandı,
Şiir terketti,
Şair farketti,
ve o da gitti.. yazsa
Kalan üç beş sevdiğimle,
Cennette buluşsam

Gitmek,hep zor anlarımızda o kadar çok isteriz ki,gitmek ve unutmak ,beynin silinmesi.Çok isteriz bunu belki zaman zaman.Çok güzel ve anlamlı dizelerdi.Kutlarım kalpten,saygılar.Puanım tam.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL