Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - einstein
süleyman33
süleyman33

BÜYÜK DÜŞMANIM

Yorum

BÜYÜK DÜŞMANIM

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1128

Okunma

BÜYÜK DÜŞMANIM

En büyük düşmanım nefisimdir bana
Öldürmek istedim öldüremedim
Dünyalar yedirdim doymadı ona
Güldürmek istedim güldüremedim

Yaz günü getirdim yayla karından
Ömrümü bitirdim onun zorundan
Şimdide ağlarım ahu zarımdan
Ben ona haddini bildiremedim

Sefere çıkarım yanımda azık
Hiç yeter demedi sanada yazık
Bir kötü anında atmadım kazık
Zalimi toprağa dolduramadım

Ramazan ayında oruç tutturdum
Kandırdım arada hapı yutturdum
Gidip bezirgandan kefen yırttırdım
Bir türlü soysuzu yıldıramadım

İçimdeymiş düşman başka arama
Diri tuz basarım gayrı yarama
Ölsemde kurtulmam derim sorana
Soldurmak istedim solduramadım

Alanda olmaz ki birine satsam
Süleyman kurtulmaz toprağa batsam
Namluyu çevirsem birkaç el atsam
Hainin salını kaldıramadım

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Büyük düşmanım Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Büyük düşmanım şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BÜYÜK DÜŞMANIM şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL