(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
HAŞLAMA şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
HAŞLAMA şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
Tek kelimeyle adam gibi şiir. Ama Üstad aramızda harcanıyorsun. Amatör katogoride değerlendirmiyoruz seni yoksa bizim amatörlük bir alt kümeye düşecek. Ya sen ya biz burada yanlış bulunuyoruz.
Yüreğine sağlık, her zamanki gibi sadece çok çok güzel bir şiir ziyafeti zevki aldık.
cicikagan tarafından 1/31/2009 1:32:02 AM zamanında düzenlenmiştir.
İp kaçkını zindan gülü koklayan, Altı alay, üstü kalay zıplayan, Bit pazarlarından kuyruk toplayan, Beyoğlu’nda beylik satar dedimdi...
Dedimdi redifli uuzn bir didaktik ve taşlama karışımı konulu yazılmış hece çalışması. Şiir Öz türkçe kelimlerin geçit resmini andıryoar . Kelimelerin pek çoğu ise gündelikl yaşamdan düşmüş yada düşmekte olan kelimeler.
Bu kelime seçimi dilimizde kullanımdan düşmekte olan kelimlere can suyu verip kullanılır hale getirlimesi ve yaşayan dilde yer bulması amacına bağlıdır.
Şairi özellikle bu yoldaki çabasından dolayı kutlamak gerekecktir. bİR DİL VE EDEBİYAT UZMANI OLDUĞUNU BELLİ EDEN BİR BİLİCİ İFŞA EDEN BU ÇALIŞMADA DİĞER DİKKAKAT ÇEKEN HUSUSLARIN BAŞINDA şairin dilimize yeni imgeler, geçmiş yaşantılarımızın ritüellerinden sahneler kazandırmak, unutulmaya başlayan yerel muhayyilemize nostaljik tohumlar ekmek olduğu anlaşılıyor.
Bilindiği gibi dil ve edebiyatın zenginliğini sağlayan ifade güclerinin sınırlarını aşırıp taşıran şairler ve ediplerdir. Dilimizdeki deyimlerin çok büyük bölümünü bu ediplerimiz dile kazandırmaışlardır. Muhayyile ve dimag gücümüzün motoları da ediplerdir.
Şairin bu şiirinde keşif mahiyetli onlarca deyim ürettiği ve kullanıma sunduğu dikkati çekiyor. Özellikle işte bu yönüyle bu şiir bu akademik bakışın şiir ve şairlik gücüne yansıtılabilmesi bakımından çok büyük bir önem arzeder.
Hemn her kıtada veya mısrada üretimiş bu deyimlerin oluşturulması sadece yetenekle sağlanamaz. Buna erişebilmek için özel çaba ve özel bilinç gösterilmesi gerektiği ortadadır.
Yusuf Bilge adlı bu şairimizin hakkında hiç bir şey bilmediğim halde onun bu yolda üstün bir akademik bilgiye sahip olduğunu anlıyor ve akademik bilgisini icraata ve uygulamalı ürüne dönüştürebilen çok az sayıda şairimizn olduğunu da belirtmek istiyorum. Aslında A. Hamdi Tanpınar'ın dışında da aklıma bu dönemde başka bir sayılı isim gelmiyor. Şiir, duraklarındaki genel kaideye uymayan bazı arızalı durakları, bazan da söylem zorluğu yaratan uzun kelimlerinden dolayı da eleştirilebilir.
Ama genel anlamda başardıklarının yanında bu arızalar çok cüce kalmaktadır.
Şiir imgeleri açısından da son derece kayda değer keşif mahiyetinde örneklerle dolu . Bu açıdan heceyle imge kurulamaz önyargısını çürütmek istermiş gini orijinal hayallerle de süslenen bu şiir için şairimize yürekten teşekkür ediyorum.
Sitemizde bulunan en kayda değer şairlerden biri olarak gördüğüm bu şaire selam ve saygılarımla...
şahamettin tarafından 1/6/2009 12:45:28 PM zamanında düzenlenmiştir.
Bilge’nin dostlardan sıtkı sıyrılmaz; Etle tırnak birbirinden ayrılmaz; Soğuk yüzlülerin beli doğrulmaz , Sevene her mevsim bahar dedimdi... işte emek ayakta alıkışlıyorum yüreğinize saglık malzemesi bol ve akıcı dizelerdi kalenminiz daim olsun saygılarımla zaralıcan
Yüreğine sağlık, her zamanki gibi sadece çok çok güzel bir şiir ziyafeti zevki aldık.
cicikagan tarafından 1/31/2009 1:32:02 AM zamanında düzenlenmiştir.