Cenneti de, Cehennem mi de, Bu Dünyada sırtlanmışsınız!
Öteki Dünyaya gerek yok...
Bir günlücükleri Cennet, Ayaklarına taş deyse, Cehennemi yaşarsınız!
Bu ödül ve ceza, Ömür boyu sürer gider...
Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
"Anneyim Ben..." şiirinizi okurken anne yüreğinin o muazzam ve sarsıcı büyüklüğünü derinden hissettim. Kaleminize, yüreğinize sağlık.
Annelik duygusunu cennet ve cehennem kavramları üzerinden bu denli yalın, duru ama bir o kadar da sarsıcı anlatmanız çok etkileyici. "Ayaklarına taş deyse, / Cehennemi yaşarsınız!" ve "Bu ödül ve ceza, / Ömür boyu sürer gider..." dizeleriniz, bir annenin evladı için çarpan kalbindeki o bitimsiz endişeyi ve sonsuz sevgiyi harika özetlemiş. Az kelimeyle çok büyük ve derin bir hakikati haykıran, her satırı ayrı bir tefekkür barındıran çok asil bir eser olmuş.
Sizin gibi kıymetli bir kalemin satırlarında anne yüreğinin bu kutsal sesini dinlemek çok değerliydi. İlhamınız ve vefalı kaleminiz daim olsun. Saygılarımla...
Hayırlı sabahlar efendim. Bu güzel değerlendirmeniz için çok teşekkürler. Evet maalesef ki dünyaya getirmekle ne anne, ne de baba olunmuyor. Acısını, kederini, gururunu paylaşmadan, yaşları kaç olursa olsun, yüreğinizle hep arkalarında, yanlarında olmadıkça..
Hayırlı sabahlar efendim. Bu güzel değerlendirmeniz için çok teşekkürler. Evet maalesef ki dünyaya getirmekle ne anne, ne de baba olunmuyor. Acısını, kederini, gururunu paylaşmadan, yaşları kaç olursa olsun, yüreğinizle hep arkalarında, yanlarında olmadıkça..
anneliğin evlada duyulan derin sevgi nedeniyle hem en büyük cenneti (mutluluğu) hem de en büyük cehennemi (endişeyi) daha bu dünyadayken yaşatan, ömür boyu süren kutsal bir yükümlülük ve duygu durumu olduğudur.
Hayırlı sabahlar hocam. Sebebi hayat değil, gerçek annnelirin ömür boyunca yaşadıkların dile getirmeye çalıştım. Değerli yorumunuz için de çok teşekkürler.
Hayırlı sabahlar hocam. Sebebi hayat değil, gerçek annnelirin ömür boyunca yaşadıkların dile getirmeye çalıştım. Değerli yorumunuz için de çok teşekkürler.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Ne paylaşacaksınız?
Şiir, yazı, kitap ya da ileti için hızlıca ilgili alana geçin.