Hiçbir söz yoktur ki, eskiden söylenmemiş olsun. terence
Hasibi
Hasibi

MENFAATTEN TASARRUF

Yorum

MENFAATTEN TASARRUF

0

Yorum

5

Beğeni

0,0

Puan

58

Okunma

MENFAATTEN TASARRUF


Cömert olmak cevazdır,
Hakk indinde pür lütuf,
Murad eden ne azdır,
Menfaatten tasarruf.

Menfaat ki garabet,
Getirir mi saadet?
Zafiyetten ganimet!
Menfaatten tasarruf.

Kalbe inse yaygara,
Akıl olur maskara,
Hiç olur mu avara?
Menfaatten tasarruf.

Rantçı olta atıyor,
Stokçu caka satıyor,
Say kaçımız ediyor?
Menfaatten tasarruf.

Çıkar maya olmaz ya,
Saf sütü de bulmaz ya,
Kıvama da gelmez ya,
Menfaatten tasarruf.

Cömertlikte farazi,
Gösterişte marazi,
Bir kefesiz terazi,
Menfaatten tasarruf.

Hasib-i’yim yanığım,
Dürüstlüğe müştağım,
Yine de aşk ulağım,
Menfaatten tasarruf.

İLHAN ÖZMEN(01.03.2026)






Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Menfaatten tasarruf Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Menfaatten tasarruf şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
MENFAATTEN TASARRUF şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL