Dünyayı temelinden değiştirmek isteyen kişi, önce onu yanlışsız olarak anlayabilmelidir. milovan cilas
imbatto
imbatto

çıplak

Yorum

çıplak

( 9 kişi )

3

Yorum

20

Beğeni

5,0

Puan

214

Okunma

çıplak

çıplak









haydi
çöz aklın,
düğümlerini, düğmelerini
soyun,
soyunalım
öncesi,
mutlak teoljiye
sonrası,
bir fikre, ideolojiye

- çıplaklığınızda akıl yoksa inanmayın boşuna


iyi,
iyidir çıplaklık


haydi
çöz kalbin,
düğümlerini, düğmelerini
soyun,
soyunalım
öncesi,
aşka, tutkuya
sonrası,
yaşanacaksa, yaşanacak olanlara

- çıplaklığınızda kalp yoksa yaşamayın boşuna


iyi,
iyidir çıplaklık


ruhen,
bedenen
iyi durur çıplaklıkta ten
öncesi,
sevabı, günahıyla
sonrası,
yakışanı, yakışmayanıyla
kıyafetidir bedenin iki metre kefen

- çıplaklığınızda sonranız, önceniz değilse, neyse..




İmbatto626

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (9)

5.0

100% (9)

Çıplak Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Çıplak şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
çıplak şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Gule
Gule, @gule
28.6.2026 11:03:11
neyse değil, öyle önce soyunun deyip sonra çekip gitmek yok!

önce soyunacağız, sonra sevişeceğiz, rahat olalım ya! niye kasıyoruz ki kendimizi?

herkes soyunsun ya! kimden çekiniyoruz?
sonra kefenleyip nereye götürüyorlarsa götürsünler bizi....bundan sonrasının bir önemi var mı, yok! hık diye geberip gitmişiz nasılsa...

yapma ya! bak yine aynı tuzağa düşüyordum az kalsın. bi taraftan akıl, ideoloji, bi taraftan da sevap günahla kafamızı ütüle sonra da pişkin pişkin soyundurtmaya kalk bizi kaşla göz arası...
pışııık! ben yer miyim, yemem tabi...
neyse siz soyunun biz de seyredelim bari n'apalım?
çekinmeyin yahu, biz de zaten seyirciyiz.

iyi ki bu seyirlik şiirler var.
siz de olmasanız keyfine de varamayacağız yaşamanın.

laflarımı ciddiye almayın lütfen, şaka yapıyorum.
soyunun abi, sizi tutan mı var? bize ne bundan?
biz soyunamıyoruz birileri de soyunsun, çıplaklığın tadını çıkarsınlar bari...yazık günahtır.

al işte...kimileri şiirde bile durduk yere hem de alenen ve cesurca soyunma cüretini gösterirken, biz de bu eyyam-ı bahur sıcaklarında; böyle giyinik vaziyette önce ateş altında kavrulup, günde beş vakit namaz kılmak varken, biz napıyoruz peki? gidip beş vakit soyunup üstümüzü değiştiriyoruz utanmadan. olacak iş mi bu şimdi?

hiççç...
Etkili Yorum
Ramazan Boran 1
Ramazan Boran 1, @ramazancboranc1
26.6.2026 20:17:11

İnsan, dünyaya teniyle değil; üzerine giydirilen isimlerle ağırlaşır. İnançlar, ideolojiler, unvanlar, korkular, zaferler, yenilgiler... Hepsi birer elbisedir.

Çıplaklık; soyunmak değil, ödünç alınmış bütün cümleleri geri vermektir. Kendine ait olmayan her fikri, her öfkeyi, her ezberi kapının dışında bırakabilmektir. Çünkü insanın en büyük mahremiyeti bedeni değil, kendine bile itiraf edemediği yalanlarıdır.



Çıplak kalabilen insan, alkışın da yuhalamanın da dışında yaşamayı göze almıştır. Kendisini hiçbir sıfatla tarif edemediği o yerde, ilk kez kendisine yaklaşır. Orada ne mezhep vardır ne parti, ne makam ne unvan... Orada yalnızca insanın, kendi sessizliğine verdiği hesap vardır.



Kalp de böyledir. Sevmek, bir başkasına yaklaşmak değil; kendi içindeki bütün duvarların yıkılışını seyretmektir. Tutku, bedenin ateşi kadar ruhun da imtihanıdır. Eğer insan soyunduğunda geriye yalnızca ten kalıyorsa, eksik olan elbise değildir; eksik olan, kalbin kendisidir.



Belki de insanın en büyük ibadeti, ölmeden önce soyunabilmesidir. İnandığını değil, inancını neden taşıdığını; sevdiğini değil, sevgisinin ne kadar hakiki olduğunu; yaşadığını değil, gerçekten var olup olmadığını görebilmesidir.

Sonunda herkes aynı kumaşın sessizliğine sarılacaktır. Kefen, ölümün değil; bütün gösterilerin bittiğinin ilanıdır. O yüzden insanın en doğru kıyafeti, ölmeden önce ulaşabildiği gerçeklerdir.


Eyvallah İmbat şair.


Etkili Yorum
CEMRE_YMN
CEMRE_YMN , @cemre-ymn
26.6.2026 12:39:32
5 puan verdi
Aklın ve kalbin düğümlerini çözerek, varlığı tüm katmanlarından arındırıp o en saf "çıplaklığa" davet eden bu dizeler, cesur bir varoluş sorgulaması niteliğinde.

Kefeni bedenin kıyafeti olarak tanımlayıp, öncesi ve sonrası arasındaki o ince çizgide insanın hakikatini aramanız, şiire felsefi bir derinlik katmış.

İnsanın kendi çıplaklığındaki akıl ve kalp ile yüzleşmesi gerektiğine dair vurgunuz oldukça sarsıcı.
İnsanın özüne, en yalın hâline dokunan bu cesur kalem işçiliğinizi takdirle karşılıyorum.
Kaleminize ve o hakikat arayışındaki yüreğinize sağlık, tebrik ederim üstad.🎗🐞☕👏🏻
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL