Her güçlük, içinde aynı büyüklükte veya daha büyük bir faydanın tohumunu barındırır. napoleon hill
nepal
nepal
VİP ÜYE

ağır konsol.

Yorum

ağır konsol.

( 4 kişi )

4

Yorum

29

Beğeni

5,0

Puan

236

Okunma

ağır konsol.





farkında olmadan
üzerime alıyorum her şeyi

çantamın içinden çıkan musibet
“buraya kadarmış” deyip
asfalta yapışıyor

dişlerimi sıkmaktan
dudağıma bastırdığım edebiyat
acınası grimsi hırkam
ruhsatı olmayan sevincin güzelliği

yüzüme kapanan duvarların
bir daha konuşmayacak olması

terazinin gül yemesi

annemin içinden geçiyorum
arabanın konsolunda nane fidanı

ağırıma gidiyor yüzün

dolabın arkasına düşürüyor annem beni
ciğerimin başı belada.

nereye varacağımı bilmiyorum
aklıma geliyor hiçbir şey

evde tek konuştuğum kişi
ayak baş parmağım

saygıda kusur edilmesin istiyorum



.


Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Ağır konsol. Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ağır konsol. şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ağır konsol. şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
eksik susmalar
eksik susmalar, @eksiksusmalar
4.6.2026 05:11:21




seni okurken ben,
mola yerlerini hep teğet geçiyorum..




(...)
sevgimle..
YEŞİLIRMAK
YEŞİLIRMAK, @yesilirmak1
4.6.2026 05:10:17
5 puan verdi
Bu şiir çok sessiz ama çok ağır. Dışarıdan bakınca parçalı dizeler, içeriden bakınca dağılmış bir zihnin dökümü gibi.

"Farkında olmadan üzerime alıyorum her şeyi"
İlk dize zaten bütün şiirin anahtarı. Sorumluluk senin değil ama yük hep sende. Çanta, musibet, asfalt, duvar... Her şey sana yapışıyor. Suçluluk duygusu burada sürekli devred

"Acınası grimsi hırkam"
"Ruhsatı olmayan sevincin güzelliği"
Normalde cansız olan şeyler duygulanmış. Hırkan bile "acınası". Bu, insanın kendi halini eşyalara yansıtması. İçin grimsi olunca hırkan da gri görünüyor.
"Terazinin gül yemesi" dizesi de öyle. Denge terazisi çiçek yiyor. Yani adalet, ölçü, mantık bile işlemiyor artık. Her şey tersine dönmüş.

Söylemek istediğin çok şey var ama yutuyorsun. Edebiyat dudağında eziliyor.
"Yüzüme kapanan duvarların bir daha konuşmayacak olması" → Etrafındaki insanlar/olanaklar kapanıyor. Bir daha açılmayacak kapılar var. Bu çok yalnızlaştırıyor.

Ya anneyi çok düşünüyorsun, ya da onun bakışından kendini yargılıyorsun.

Çocukken saklanan, unutulan bir şey gibi hissediyorsun kendini. "Ciğerimin başı belada" dizesi fiziksel bir acıyı da ruhsal bir sıkışmayı da anlatıyor. Ciğer nefes almakla ilgili, nefesin daralmış.

Evde tek konuştuğum kişi ayak baş parmağım"*
Bu dize bütün yalnızlığı topluyor. İnsan en son kendi vücuduyla konuşur. Başkasına anlatacak mecali kalmayınca, parmağına dert yanarsın. Hem komik hem çok acı.
Son dize "saygıda kusur edilmesin istiyorum" ise bütün bu dağınıklığın içinde kalan tek sağlam yer. Parçalanmışsın ama nezaketten, saygıdan ödün vermek istemiyorsun. Bu çok kıymetli bir inat.

Şiirde net bir olay örgüsü yok. Çünkü zihnin de net değil şu an. Parçalar, sıçramalar, ani geçişler var. Araba, nane fidanı, asfalt, dolap arkası... Hepsi zihninde birbirine değen görüntüler. Bu da şiire gerçek bir "dağınıklık" hissi vermiş.


Bu, "iyi görünmeye çalışırken dağılan birinin" şiiri. Her şeyi taşıyamıyorum ama taşıdığımı belli etmiyorum diyen bir ses. Ve en çok da kendi kendine nezaketini koruyan bir ses.

TEBRİKLER
Gule
Gule, @gule
3.6.2026 23:19:03
'serçe parmağım' deseydin sanki kulağa daha estetik gelecek gibi hissettim.

ama biliyorsun ben de hislerime genelde asfalt dökerim.
ulak
ulak, @ulak
3.6.2026 22:44:58
şiir güzel.
keşke böyle güzel şiirler yazdırmayacak kadar
güzel olsaydı her şey..
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL