Büyük iyilikleri tanımak için, küçük kötülükleri tanımamız gerekir. j.j.rousseau
Ra
Rabia TAŞDEMİR

Yolcu götürüyor

Yorum

Yolcu götürüyor

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

43

Okunma

Yolcu götürüyor

YOLCU GÖTÜRÜYOR
Öyle bir aracki yoktur fireni
Sesiz sesiz çalar ecel sireni
Vakti geldiğinde bilir süreni
Aldığı yolcuyu geri getirmez

Ücreti yok onun istemez para
Girdiği haneye açar çok yara
Zenginide biner biner fukara
Aldiği yolcuyu geri getirmez

Çivisi metalden tahta yapısı
Penceriside yok yokki kapısı
Tâ kalu beladan belli tapusu
Aldığı yolcuyu geri getirmez

Cuma cumartesi olmaz pazarı
Günde yirmidört sâât gezer mezarı
Kabristandir onun kutlu nazarı
Aldiği yolcuyu geri getirmez

Beyaz beze sarılanlar yatarlar
Üzerine yeşil örtü atarlar
Evinden yörenden öte iterler
Aldığı yolcuyu geri getirmez

Üç beş kişi tuta tuta götürür
Kabristan şehrine çabuk getirir
HİLALİ der dostlar seni yatırır
Aldığı yolcu geri getirmez
Hamitli HİLALİ Rabia saylam TAŞDEMİR

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Yolcu götürüyor Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yolcu götürüyor şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yolcu götürüyor şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL