(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yedi Güzel Adam'dan biri olan Cahit Zarifoğlu'nun bu eşsiz tespiti, sevmenin sadece dilde değil, bir 'emanet' gibi yürekte saklanması gerektiğini ne güzel hatırlatıyor. 'İncili kaftan' olan o kıymet bilir insanlara rastlamak bu devirde en büyük hazine. Bu zarif hatırlatma için teşekkürler Salim Bey; ruhu şad, mekanı cennet olsun."
Bu dizelerle kalbe dokunan o ince ve derin değeri tekrar hissetmek harika.
Şiirdeki "sessizce alıp yüreğe koymak" vurgusu, sevginin gürültüden çok duruluğu aradığını mükemmel yansıtıyor.
Şiir, sevgiyi bir söylem olarak değil, bir eylem ve içsel bir yerleşme hali olarak tanımlıyor. Gerçek sevginin, sözlerle değil, yürekteki yerleşimle ölçüldüğünü hatırlatıyor.
Gönlü hoş tutan, kalpte yer bulan ve başka gönüllerde gözü olmayanı beklemek, sadakatin en saf halini temsil ediyor. Cahit zarifolunun eserini kaleme alan şaireyi kutlarım.. Mekanı cennet olsun
Kıymet bilen insanlar, kumaşı pürüzsüz, işçisi kusursuz ve asaleti yüksek birer "incili kaftan" gibi görülüyor. Sevgilerimle
Cemal Süreya nın dediği gibi * Ne çıkar yanımda olmasan, Kalbim senden ibaret deği lmi? Uzaktan sevmek zor demişsin Etme sevdam, Görmeden sevmek ibadet değil mi.? Öyle işte * Huzurlu Olsun Geceniz.🌙
Şaire, şiire, güne merhaba HER ZAMAN Kİ TAT VE DEMİNDE VE DE GÜZELLİĞİNDE İDİ ŞİİRİNİZ Bizde okuduk, kutladık ve de alkışladık yürekten Gönlün abat olsun, tüm şiirlerin benzersiz ve de şaheser olsun ŞİİRLE KAL, SEVGİYLE KAL, SAĞLIKLA KAL, HOŞÇA KAL
Ben kimseyi hayatımdan çıkarmadım hepsi güven kazasında öldüler demiş Fyodor Dostoyevski Rabbim iyilerle karşılaştırsın çok güzel bir paylaşım sevgilerimle🙏🏻🥰🤗
Cahit Zarifoğlu’nun bu sözleri gerçekten çok derin ve vurucu.
“Sevmek; Söylemek değil, unutma. Sessizce alıp yüreğine koymaktır.” Bu cümle, sevginin en saf halini özetliyor: gösterişsiz, gürültüsüz, sadece içte yaşanan ve korunan bir duygu. Dışa vurmak yerine içte taşımak… Günümüzde sıkça unuttuğumuz bir incelik.
Devamındaki satırlar da aynı incelikte: Beklemek lazım; gönlü hoş tutanı, gönülde yer bulanı, başka gönülde gözü olmayanı… Bu, sadakati ve gerçek bağlılığı beklemenin önemini çok güzel hatırlatıyor.
Ve son olarak o meşhur dizesi: “Kıymet bilen insanlara zaafım var, Onlar incili kaftan, gerisi ise yamalı fistan…” Ne kadar isabetli bir benzetme. Kıymet bilen insan gerçekten nadir bulunan, kıymetli bir kaftan gibi; değeri bilinen, korunan, üzerine titrenen bir şey. Gerisi ise yamalı, geçici ve değersiz kalıyor.
Zarifoğlu’nun üslubu burada da kendini gösteriyor: sade, derin ve kalbe işleyen bir dil. Bu alıntı, sevgide gösterişten uzak durmayı, kıymeti bilmeyi ve doğru insanı beklemeyi öğütleyen çok güzel bir öğüt olmuş.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Ne paylaşacaksınız?
Şiir, yazı, kitap ya da ileti için hızlıca ilgili alana geçin.