Kendisini başkalarının kurtarmasını bekleyen kişiler yalnızca kölelerdir. voltaire

PARDON BAYIM

( 8 kişi )

7

Yorum

10

Beğeni

5,0

Puan

135

Okunma

PARDON BAYIM

PARDON BAYIM


Pardon !
Hayatın neresinden tutacaktım
Bir şeyler yanlış
Her kapı kör duvar
Her haykırış bir yalnızlığa eko
Her elimi ayağımı atışım hüzün
Bu da mı falso
Bu da mı yanlış kapı yanlış anahtar
Pardon !
Bana bir hüzün ince belli
Bana bir tütün tabakası
Bana bir yeni kader
Pardon !
Siz duydunuz mu beni
Bayım...
Sibel Karagöz
#sibelkaragözşiirleri
#sibel_karagoz

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (8)

5.0

100% (8)

Pardon bayım Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Pardon bayım şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
PARDON BAYIM şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Kızılelmalım
Kızılelmalım, @kizilelmalim
18.4.2026 23:18:02
5 puan verdi
Kendinize has tarzınız ve zengin kelime hazinesi ile, yazmış olduğunuz gönül sesinizi beğeniyle okudum. Gönlünüze gelen ilhamınız bol , kaleminiz daim olsun, selam ve sevgilerimle kalın sağlıcakla...
YEŞİLIRMAK
YEŞİLIRMAK, @yesilirmak1
18.4.2026 21:03:58
Bu dizelerdeki o yoğun sıkışmışlık hissi, sesin yankılanıp yine kendine dönmesi... Gerçekten çok güçlü bir atmosfer kurmuşsunuz. Kapıların kör duvara çıkması ve her anahtarın yanlış kapıya ait olması teması, bir tür "varoluşsal labirent" hissi uyandırıyor.
​"Hüzün" kelimesine "ince belli" sıfatını yakıştırmanız, acıyı gündelik bir alışkanlık (belki bir çay gibi) kadar kanıksadığınızı ama aynı zamanda ona estetik bir form verdiğinizi gösteriyor. Bu çok ince bir işçilik.Yeni kader" talebiniz ile "tütün tabakası" gibi eski, yaşanmışlık kokan nesneler arasındaki zıtlığı kullanabilirsiniz. Bir yanda temiz bir sayfa isteği, diğer yanda parmak uçlarına sinmiş eski bir koku.
​Mekan Algısı: "Kör duvar" ve "yanlış kapı" imgelerini, şehirle veya fiziksel bir mekanla daha fazla bağdaştırabilirsiniz. O sokakların nereye çıkmadığını anlatmak, okuyucunun o klostrofobiyi daha net hissetmesini sağlar.
Bayım..." diye bitirmeniz, anlatıcının bu büyük trajedinin ortasında bile bir tür "yabancılaşma" ve nezaket içinde olduğunu gösteriyor. Bu mesafe, şiirin hüzün katsayısını artıran çok şık bir dokunuş.
TEBRİKLER
Tercanlı24
Tercanlı24, @tercanli24
18.4.2026 20:45:36
5 puan verdi
Emeğinize yüreğinize sağlık kaleminiz daim olsun yine güzel bir çalışma güzel diziler kutlarım selamlar sevgiler saygılar gönderiyorum hayırlı akşamlar diliyorum değerli kalem
ASIKLUZUMSUZ
ASIKLUZUMSUZ, @asikluzumsuz
18.4.2026 20:35:54
5 puan verdi
Güzel şiirdi okuduğumuz
Kutladım değerli dostu, değerli kalemi ve eserini
Nice güzel şiirlere yelken açman dileklerimle
Şiirle kal, sevgiyle kal, sağlıcakla ve hoşça kal
Nurettin GÜLBEY
Nurettin GÜLBEY, @nurettingulbey
18.4.2026 20:12:23
5 puan verdi
Tebrikler efendim.Anlamlı ve güzel şiir,kutlarım.Selam ve saygılarımla...
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
18.4.2026 19:57:00
5 puan verdi
Yalnızlık ve yönsüzlük duygusunu içten bir arayışla dile getirmişsiniz. “Pardon” tekrarları, çaresizliğin ve duyulma isteğinin güçlü bir yankısı olmuş.

“Bir ses var içimde, duyulana kadar susmayan,
Kapılar kapansa da umut aralığından sızan.
Kaybolmak değil belki, kendini yeniden arayan…”

Yüreğinize sağlık, bu derin iç sesiniz daim olsun; nice anlamlı dizelerde buluşmak dileğiyle selam ve saygılarımla.
özgür sayık
özgür sayık, @ozgursayik
18.4.2026 19:47:32
5 puan verdi
Şiirin fotoğrafı şiire çok güzel kompoze olmu :)
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL