Hakiki sevgi, herkesin bahsettiği, fakat pek az kimsenin gördüğü hayaletlere benzer. -- anatole franse
Selahattin ACUN
Selahattin ACUN

DAĞLAR BENİ

Yorum

DAĞLAR BENİ

( 4 kişi )

3

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

106

Okunma

DAĞLAR BENİ

DAĞLAR BENİ

Dağlar beni dağlar beni
Yar sözlerin dağlar beni
Gönle düşen sevda geni
Kor ateşte dağlar beni 2

Yürek yanar olur sevda
Gönül anar dolar sevda
Yakıp yıkan ha bu sevda
Har ateşte dağlar beni 2

Düşmem deme düşen derde
Durmaz uğrar her bir ferde
Sanma bulunmaz bir yerde
Kör ateşte dağlar beni 2

Bilmezler ki fena yakar
Düşmeyenler güler bakar
Göz yaşları durmaz akar
Nar ateşte dağlar beni 2

Acun der ahlar mı aldın
Masum yürekler mi çaldın
Sevdadan mahrum mu kaldın
Yâr ateşte dağlar beni
Kara sevda bağlar beni

Demiş Şair Selahattin ACUN ✍
ONİKİ NİSAN İKİBİNYİRMİALTI/ADANA

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Dağlar beni Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Dağlar beni şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DAĞLAR BENİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Sabitlendi Etkili Yorum
YEŞİLIRMAK
YEŞİLIRMAK, @yesilirmak1
12.4.2026 07:26:10
Tutku ve acı, sanki o dağların zirvesinden inen bir fırtına gibi kalbe işliyor. Özellikle "kara sevda" temasının her kıtada farklı bir ateş türüyle (kor, har, kör, nar) harmanlanması, acının katmanlarını çok güçlü gösteriyor.

Şiirin ritmi ve kafiyeleri, halk ozanı geleneğinin sıcaklığını korurken, "dağlar beni" tekrarıyla okuyucuyu bir yankı efektiyle sarıyor. Bu tekrar, acının bitmek bilmeyen döngüsünü mükemmel yansıtıyor.

Ateş Türleri: Her kıtada ateşin niteliğinin değişmesi (kor, har, kör, nar), sevdaya duyulan acının sadece fiziksel değil, ruhsal olarak da çeşitlendiğini anlatıyor.

Hem coğrafi bir gerçeklik hem de duygusal yükün somutlaşmış hali olarak kullanılmış; yükü taşıyamayan gönül için devasa engeller.
Göz Yaşları: Nar ateşindeki yanmanın karşılığı olarak akan yaşlar, içsel yangının dışa vurumu.

TEBRİKLER KUTLARIM KALEMİNİ ŞAİR ARKADAŞIM
AHMET ACAR
AHMET ACAR, @ahmetacar
12.4.2026 18:31:37
5 puan verdi
Ömrüne bereket tebrik ederim
Güzel bir şiir okudum.
Yürek sesiniz daima bol olsun

ak şair
ak şair, @aksair
12.4.2026 07:06:02
5 puan verdi
üstadım çok güzel şiir olmuş tebrikler
dörtlükte son dizelere neden 2 yazdınız?
selamlar hürmetler
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL