Umudunu kaybetmiş olanın başka kaybedecek bir şeyi yoktur. -- boise kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte ışığı ve de gelecek treni görür.-- j. harris
Ahbab Hasaani
Ahbab Hasaani

DERMAN ARAMA ...

Yorum

DERMAN ARAMA ...

( 2 kişi )

2

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

42

Okunma

DERMAN ARAMA ...

Sağalmaz bir derde derman arama,
Yağında balında bulan olmamış.
Sanma bir em derman olur yarama,
Bağında gülünde salan olmamış.

Sanarsın dem olur biter bu çile,
Hicran hüznü çökmüş arife bile.
Gatar yükün almış gitmiş menzile,
Sağında solunda gelen olmamış.

Ne kervan eğleşir ne hancı durur,
Viran olmuş gönül menzile yürür.
Zaman değirmeni öğütür durur,
Dağında yolunda kalan olmamış.

Hasaani de evvel dersin okumuş,
Güle bülbül olmuş, nakış dokumuş.
Feleğin zulmünde kastı yoğumuş,
Çağında yılında gülen olmamış.
11.04.2026 | Ahbab HASAANİ

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Derman arama ... Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Derman arama ... şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DERMAN ARAMA ... şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
ramazancelik
ramazancelik, @ramazancelik
11.4.2026 22:04:52
5 puan verdi
Dünya hayatının geçiciliği ve insanın bu fani dünyada karşılaştığı acıların mutlak bir dermanının olmadığı gerçeğidir.
​Hayatın getirdiği dertlerin ve "sağalmaz yaraların" dünyevi zenginliklerle veya geçici çözümlerle iyileşmeyeceği, asıl meselenin bu durumu kabullenmek olduğu vurgulanır.
​İnsan ne kadar çabalarsa çabalasın, feleğin ve zamanın akışı karşısında bir çaresizliğin hüküm sürdüğü, mutluluğun bile bu hüzünlü akışın gölgesinde kaldığı dile getirilir.kalemin daim olsun inşallah.
Güneşin Kızı Zehra
Güneşin Kızı Zehra, @gunesinkizi1
11.4.2026 21:55:22
5 puan verdi
Değerli hocam, yüreğinize sağlık.
“ARAMA…”, güçlü bir kader ve hicran duygusuyla örülmüş, tasavvufi ve halk şiiri çizgisini taşıyan etkileyici bir eser olmuş. Her dörtlükte umutsuzluk, yalnızlık ve dünyanın geçiciliği derin bir iç sesle veriliyor.

Özellikle “Zaman değirmeni öğütür durur” ve “Sağalmaz bir derde derman arama” dizeleri şiirin merkezindeki teslimiyet duygusunu çok iyi yansıtıyor.

Emeğinize sağlık, anlamı derin ve içe dokunan bir çalışma. Selam ve saygılarımla.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL