Kişilik, kendi öz düşmanını kendi öz yuvasında barındırır. bergson
Ahbab Hasaani
Ahbab Hasaani

İRFAN BULUNMAZ !!!

Yorum

İRFAN BULUNMAZ !!!

( 2 kişi )

0

Yorum

8

Beğeni

5,0

Puan

181

Okunma

İRFAN BULUNMAZ !!!

Özü maya tutmaz fitne fesadın,
Sağında solunda insan bulunmaz.
Şeref denen kandan nasipsiz zatın,
Bağında dalında gülşan bulunmaz.

Adı sanı, kanı beş para etmez,
Yârene ahbaba selâmı yetmez,
Hatırdan gönülden öteye gitmez,
Dağında yolunda kervan bulunmaz.

Hamaset dilinde, asar da keser,
Ayakaltı gezer, yüksekte eser,
Hasedi kurdunu yer de kin kusar,
Yağında balında derman bulunmaz.

Ahbabım kulak ver Arif sözüne,
Barekallah âşık gönül gözüne,
Hasaani de böyle söyler yüzüne;
Sağında, ölünde irfan bulunmaz.

06/04/2026 | Ahbab HASAANİ

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

İrfan bulunmaz !!! Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İrfan bulunmaz !!! şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İRFAN BULUNMAZ !!! şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL