Tilki, kümesi iyi tanıyor diye bekçi yapılr mı? harry truman
NİHATYURT

NE HALE GELDİN

Yorum

NE HALE GELDİN

( 1 kişi )

1

Yorum

1

Beğeni

5,0

Puan

76

Okunma

NE HALE GELDİN


Boşuna dinleme , her gün mavalı
Maval dinlemekten , ne hele geldin
Her gün her mavala , katıp kavalı
Kaval dinlemekten , ne hale geldin

Seni koydular bak , koyun yerine
Sıcaktan çıkmadın , bir an serine
Yaralar indi bak , daha derine
Maval dinlemekten , ne hale geldin

Çalarak her zaman , sürekli sazı
Verdiler durdular , hep sana gazı
Kaval dinlemekten , hep aldın haz’ı
Kaval dinlemekten , ne hale geldin

Bir paket makarna , bir pakette çay
Ne hallere döndün , vay anam vay vay
Yamyamın elinde , bir ok birde yay
Maval dinlemekten , ne hale geldin

Savunupta dudun , şeytan’ı cin’i
Etrafa saçtın hep , nefreti kin’i
İstismar eyledin , sen yüce din’i
Kaval dinlemekten , ne hale geldi

Bazen para aldın , bazen emiri
Bilmezmisin emir , keser demiri
Mir sandın şapşalı , ya o ne mir’i
Maval dinlemekten , ne hale geldin

Köle oldun yazı ,her bir soysuza
Uzun olsa bile , ensiz boysuza
İmansız limansız , ve her koysuza
Kaval dinlemekten , ne hale geldin

İYİ OZAN vay be , bu ne hal böyle
Haksızmıyım gardaş , haydi gel söyle
Sen kendi kendine , gel insaf eyle
Maval dinlemekten , ne hale geldin--İYİ OZAN

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Ne hale geldin Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ne hale geldin şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
NE HALE GELDİN şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Ali Rıza  Coşkun
Ali Rıza Coşkun, @alirizacoskun
28.3.2026 19:47:23
5 puan verdi
“Ne Hale Geldin” şiiriniz, toplumun aldatıcı sözlere, boş vaatlere ve maval dinlemeye kapılıp nasıl yozlaştığını sert bir dille eleştiriyor. Özellikle “Bir paket makarna, bir pakette çay / Ne hallere döndün, vay anam vay vay” dizeleri, hem ironik hem de çarpıcı bir toplumsal eleştiri niteliğinde.

Kısacası: Yanlış yönlendirmelerle köleleştirilen, değerlerini kaybeden bir toplumun halini hicveden; keskin, eleştirel ve düşündürücü bir eser. İyi Ozan’ın kaleminden çıkan bu şiir, bir uyarı ve sorgulama manifestosu gibi okunuyor. Kaleminize sağlık üstad.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL