Bencil kimse devamlı kendi çıkarını düşündüğü için başkalarını düşünmeye ayıracak vakti yoktur.
CeyhunMahi
CeyhunMahi

GAZEL - Batı

Yorum

GAZEL - Batı

0

Yorum

4

Beğeni

0,0

Puan

43

Okunma

GAZEL - Batı

Hakkı tasdik ederek edemez ikrar Batı,
Fıtratınca edecek kavliyle inkar Batı.

Maşrıktan doğru Güneş doğar cümle cihana,
Temenni ile ancak eder intizar Batı.

Ataletten azaba Doğu müstahak oldu,
Bundan sevk-i kaderle buldu iktidar Batı.

Bil ki Garb’ın safası olur Şark’ın cefası,
Doğu böyle oldukça ancak böyle var Batı.

Tereddiye uğrayan millet düşmeye mahkum,
Mâhî! fenniyat ile yalnız etmez kâr Batı.

Ceyhun Mâhî

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Gazel - batı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gazel - batı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GAZEL - Batı şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL