Hayat tramvay gibidir... tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. camillo sbarbaro
Dilek Duru Günay
Dilek Duru Günay

Kadınlar Günü

Yorum

Kadınlar Günü

( 5 kişi )

1

Yorum

10

Beğeni

5,0

Puan

155

Okunma

Kadınlar Günü

Kadınlar Günü

KADINLAR GÜNÜ
Aydınlık bir sabahtan umutlarımız aydınlık gün ve geleceğe, orada yaşayan her cana selam ve sevgiler olsun. Bizi ve tüm evreni yaratan Tanrıma en güzel övgü ve şükürler...

Başta şehit anneleri (Milli varlık mücadelesi, eğitim ve sağlık mücadelesi) şehitlerimize dualar olsun.
Ölümsüz yerleri uçmak olsun. Onları dünyaya getiren annelerin huzurunda saygı ve sevgiyle eğiliyorum, ölenlerin ruhları şad olsun. Zulumde olan başta Doğu Türkistanlı, Filistinde, İranda dünyanın her yerindeki tüm kadınlarımızın göz yaşı dinsin, azat olsunlar isterim.

Hayatıma maddi manevi bir şekilde dokunmuş başta 9 çocuğu tek başına büyüttüğü gibi çevresindeki öksüz ve yetimlere de sahip çıkan güçlü örneğim anneannem, babannem, annem, yengelerim, teyzelerim, öz teyzem gibi bana emek veren, özen gösteren teyzelerim ve destekleyen halam, kayınvalidem ve rus askeri çekilince 2 ay oruç tutan onun annesi, hayatımın en güzel anlamı sevgili kızım,❤ Canım torunumun annesi sevgili gelinim, ve hayatıma güzellikle dokunan tüm öğretmen, öğrenci, görümce, arkadaş, komşu, gelin ve yeğenlerim, hayatımda bir şekilde yakınımda olmuş ve kısaca hayatında bir şekilde olduğum tüm kadınların günü kutlu olsun.
Bu bir temsili gün ben onların ölenlerinin ruhlarının şad mekanlarının cennet olmasına dualar eder, yaşayanlara sağlık, mutluluk kolaylıklar dilerim.

Canın erkeği dişisi mi olur? Her can acıyı, sevgiyi ve mutluluğu aynı hissetmez mi? Her can beynini iyi şeylere yorduğunda ilerleme olmaz mı? Birbirini sevmek için dünyaya gelen insanlar nasıl birbirinin celladı olur. Ne Ademsiz, ne Havvasız dünya tasavvuru mu olur?
Sevgi ve saygıyla kalın, ne yaparsanız onlarla dolu yapın.
Kadına değer vermek için bizim tarihten örneklerimiz yeter. Alıntı günlere ihtiyacımız mı var.
Kadın muştudur, kadın cennettir, güzelliktir. Hayatın anlamıdır.

Kadınlara bir gün yetmez,
İnsan insana eziyet etmez.
(DxG)

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (5)

5.0

100% (5)

Kadınlar günü Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Kadınlar günü şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kadınlar Günü şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Özgeİdil
Özgeİdil, @ozgeidil
7.3.2026 13:51:13
5 puan verdi
Tebrikler
Harika bir eser.
Eseri ve yazarı kutluyorum.
Saygılar sunuyorum..
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL