Bir an için, tanrı’nın gücü bende olsun isterdim, anne!” eugenie
Gümüşhanlı Ş.A
Gümüşhanlı Ş.A

Şükür-ü öldürdüler

Yorum

Şükür-ü öldürdüler

( 2 kişi )

2

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

40

Okunma

Şükür-ü öldürdüler

Şükür-ü öldürdüler

sıra Sena’da

Bakınız ne diyorum?
demiyorum şi’rimi almayın satmayın
sözüm gerçek, doğrunun ağzı kadar
yabana atmayın..!

Kişi kendini aklasın
kirli esbaplar yıkansın yunsun
herkes dindarlığını Allah’a saklasın
ya da sunsun.

Bizim birbirimize
insanlığımız lâzım gelir. Özümüzde
ki, bildiğimiz gerçek; İnsan ölür
insanlık ölmez kültürümüzde.

Oysa, çeyrek asırda
yara izleriyle dolu bir vatan yarattı
din alıp din satanlar
düzenbaz şarlatanlar.

Yola devam dediler...
ne ara verdiler ne durdular
ulvî bir kelime olan "şükür"ü
yerden yere vurdular.

Yarı buçuk anlatsam bir anımı
kasevet bürür her yanımı
siyaseten Müselman bunların tanımı
değerlerin düşmanıdırlar...

Gümüşhanlıyım bitmedi/bitmez
şiirlerimin bunlarla cengi
bilmem bunlar hangi gönlün ahengi
olsa gerek ağyârın dengi

Şimdi şükür’ü Hakk getire
İramazanla beraber.

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Şükür-ü öldürdüler Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Şükür-ü öldürdüler şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Şükür-ü öldürdüler şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
19.2.2026 01:45:19
5 puan verdi
Şiir, insanlığın değerleri ve samimiyet ile oynayanlara karşı duyulan öfke ve kırgınlığı, “ulvî bir kelime olan ‘şükür’ü / yerden yere vurdular” dizelerinde güçlü ve sert bir şekilde hissettiriyor; ahlak ve inanç arasındaki çatışmayı gözler önüne seriyor.

Yüreğinize sağlık, harika dizelerdi. Nice güzel eserlerde buluşmak dileğiyle, saygı ve selamlarımla, esen kalın.
Güneşin Kızı Zehra
Güneşin Kızı Zehra, @gunesinkizi1
18.2.2026 23:16:07
5 puan verdi
Değerli hocam, yüreğinize sağlık.
Bu şiir, öfkeyi değil vicdanı konuşturuyor; inancın değil, inancı araçsallaştıranların yargılandığı sert bir yüzleşme bu. “Şükür”ün yere düşürülmesiyle aslında insanlığın nasıl örselendiğini gösteriyor; şiir burada bir sığınak değil, bir hesap kürsüsü oluyor.

“‘İnsan ölür, insanlık ölmez diyen ses
yara izleriyle dolu bir vatanda hâlâ ayakta.
Kirlenen söz değil, kirletilen niyet…’”
Dizeler, suskunluğa razı olmayan bir ahlâk çağrısı; şiiriniz hakikatin tarafında dimdik duruyor.

Harika bir eser okudum
Emeğinize ve yüreğinize sağlık tebrikler
Selamlar saygılarımla değerli hocam

Hayırlı Ramazanlar dilerim dua ile.🌾🥀
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL