Ey sevgilim! eğer bana karşı peçeni indirir benden örtünürsen bil ki ben zırh giymiş atlıları almakta ustayım.. antere
çiftçi
çiftçi

FISILTI

Yorum

FISILTI

1

Yorum

6

Beğeni

0,0

Puan

44

Okunma

FISILTI

FISILTI

FISILTI

es rüzgâr es, git sevgiliye
ona hiç unutmadığımı söyle.
mutsuzsa de ki:
“onu çok özledim
gezerim hasretiyle… “

es rüzgâr es, git sevgiliye
güneşin hiç batmadığını söyle.
yalnızsa ve üşümüşse
biçâre düşmüşse
yanarım hasretiyle

git rüzgâr, bul sevgiliyi
ona,
yıldızlardan bir buket
aydan parıltılar götür.

karışıksa kafası
ve biraz da gönlü,
benim için tenini okşa,
bir nefes gibi dol ruhuna
ve de ki:
“seni çok seviyorum
kalbim seninle…”

Hikmet Çiftçi

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Fısıltı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Fısıltı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
FISILTI şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
andelip
andelip, @andelip
13.2.2026 16:58:54
Rüzgarla fısıltı arasındaki diyaloğu çok güzel kurmuşsunuz hocam.
Sesini yükseltmeyen ama kalbe doğrudan dokunan bir sevda çağrısı gibiydi.
Sevgiliye ulaşmak için kelimelerin değil, rüzgârın, yıldızların ve nefesin dilini seçerken, şiiri bir seslenişten çok bir emanet hâline getirmişsiniz söylenemeyenler doğaya bırakılırken, Hasret burada yakıcı değil, sabırlıdır; talepkâr değil, şefkatlidir.
Serbest olmasına rağmen hece şiiri gibi haz verdi..
Tebrik ediyorum Hikmet hocam..
Saygılarımla..
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL