Bu Dünyayı öz yurdun, malın mülkün sanırsın, Birisi bir çöp verse, Sultan diye tanırsın, Bir gaflet uykusunda, mışıl mışıl uyursun.. Teneşir tahtasına, yatınca uyanırsın... 25 Ocak 2027
Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiir, uyanış ve farkındalık temasını sert ve çarpıcı bir dille işliyor. Günlük hayatın gafletine, mal ve mülke aşırı değer vermeye ironik bir eleştiri sunuyor. Kısa ama yoğun imgelerle, okuyucuyu düşünmeye ve kendi uykusundan uyanmaya davet ediyor. Etkili, uyarıcı ve düşündürücü bir eser.
Yüreğinize sağlık, harika dizelerdi. Nice güzel eserlerde buluşmak dileğiyle, saygı ve selamlarımla, esen kalın.
Ya bu şiir gelecekte yazılmış ya da şair ömrümüz kifayet ederse yine bir şeyin değişmeyeceğini anlatmak için ironi yapmış
Uyanış Bu Dünyayı öz yurdun, malın mülkün sanırsın, Birisi bir çöp verse, Sultan diye tanırsın, Bir gaflet uykusunda, mışıl mışıl uyursun.. Teneşir tahtasına, yatınca uyanırsın... 25 Ocak
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.