Mucizeler aniden olan şeylerdir, istemekle çağırılmazlar; ama kendiliklerinden, genellikle de hiç olmayacak bir anda ve kendilerini en az bekleyen kişilere gelirler. (k. ann porter)
şair hacaloğlu
şair hacaloğlu

GİDERİM

Yorum

GİDERİM

( 3 kişi )

1

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

50

Okunma

GİDERİM

GİDERİM

Sevgiyi tartabilen bir terazi var mıdır
Taşlaşmış gönüllerde sevgi acep ar mıdır
Ateş düştü içime haber salan yar mıdır
Sevmelerde bir ömre, bin gün koşar giderim

Dilin bağladığı düğüm, el ile çözülmez
Bir ömür kolay değil hiç sevgisiz gidilmez
Söz ağızdan çıktı mı artık geri dönülmez
Tatlı dil ile, kin dağını aşar giderim

Sineği boldur elbet balı tatlı olanın
Arayıp ta sevgiyi sahralarda bulanın
Bir damla sevgi için sararıp ta solanın
Umman olur arkasından coşar giderim

Pazarda satılmıyor nerden bulup alayım
Yalanı olmayan sevgiye kurban olayım
Her zaman arıyorum fazlasını bulayım
Bulunca arkasına, hemen düşer giderim

hacaloğlu

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Giderim Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Giderim şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GİDERİM şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Aşık-ı boğaz
Aşık-ı boğaz, @asik-ibogaz
12.1.2026 16:13:41
5 puan verdi
Anlamlı çok içten bir şiir tebrikler hocam saygılarımla.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL