Sevgi insanı birliğe, bencillik de yalnızlığa götürür. schiller
UYURGEDZER
UYURGEDZER

16 SALLA GİTSİN

Yorum

16 SALLA GİTSİN

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

79

Okunma

16 SALLA GİTSİN


16
SALLA GİTSİN
Seher siz vakitsiz sen salla
Nişan al amaçsız hedefe
Şu bu filânca hep bahane
Fikirsize sen salla gitsin

Hep kurusıkı karavana
Rast gele atarız kanca
İcraat sız amel bedava
Namert de sen salla gitsin

Yan olursan iblisten yana
Zindan olur bu beden cana
Sahabet edilmez kör kula
Yürek size sen salla gitsin

Okum karam bole gider ya
Döner gönül e saplanır ya
Kulun ahdi kulda kalmaz ya
İrfan satana sen salla gitsin

Olamaz bizde vakit zaman
Edep hayâ yok kaldık yayan
Fitne sokmuş aramız çıyan
Alçak kula sen salla gitsin

İnanıp ta ona kanma ha
Kulun hakkına saldırma ha
Varacağın yurtta yanma ha
Yarın sıza sen salla gitsin

Deli oldum vallahi deli
Ne söz belli ne vasıf belli
Bak hele ne kadarda dilli
Böyle veli sen salla gitsin

Alemdar AÇIKGÖZ

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
16 salla gitsin Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz 16 salla gitsin şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
16 SALLA GİTSİN şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL