Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Filozof Sosyolog
Filozof Sosyolog
VİP ÜYE

Beklemek, sanmaktı

Yorum

Beklemek, sanmaktı

( 6 kişi )

2

Yorum

13

Beğeni

5,0

Puan

117

Okunma

Beklemek, sanmaktı

Yine aramadı,
Aramasını beklediklerim.
Yine duymadı sesimi,
Yüreğini bildiklerim.
Yine gelmedi,
Gelmesini istediklerim
Gözlerim pencerede kulağım kapıda kaldı, beyhudeydi bekleyişim..
Gözlerimden tüttürdüklerim...

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (6)

5.0

100% (6)

Beklemek, sanmaktı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Beklemek, sanmaktı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Beklemek, sanmaktı şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Celil ÇINKIR
Celil ÇINKIR, @celilcinkir
6.12.2025 06:07:23
5 puan verdi
Şiirin Adı: Beklemek, Sanmaktı
Şairi: Filozof Sosyolog
Yorumu Yapan: Kalburabastı Efendi Hazretleri / Celil ÇINKIR

Beklemenin ince sızısını, insanın kendi kalbine kurduğu en sessiz tuzaklardan biri olarak işleyen bu metin, sükûtun içindeki derin yarayı ustalıkla görünür kılıyor. Beklenenin gelmemesi, duyanın duymaması, gönlün kapısında sabırla durmanın beyhudeliği… hepsi aynı ortak acıda birleşiyor. Şair, umutla hayal kırıklığı arasındaki o ince çizgide yürüyen insanın kırılganlığını yalın ama delip geçen bir duyarlıkla aktarıyor. Her dize, içimize çöken o ağır gerçekliği hatırlatıyor: Bazen beklemek, bir varlığı değil, kendi yanılgımızı çağırmaktır.

Vesselam.
“Bekleyiş uzadıkça umut değil, insan eskir.”
“Kapıyı çalmayan ses değil; en çok suskunluk yorar gönlü.”
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
5.12.2025 20:18:29
5 puan verdi
Şairler, duyguları kelimelerle şekillendirir.

Onlar, hayatı anlamlı ve derin kılar.

Şiirleriyle yüreklere ışık saçarlar.

Siz de bu güzel şiirinizle gönüllere dokunmuşsunuz.
Kaleminiz daim olsun, selam ve saygılarımla, esenlikler dilerim.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL