Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - einstein
Şadiye gürbüz(zaralıcan
Şadiye gürbüz(zaralıcan

SU ÇİÇEĞİ OĞLUM KIZIM..!

Yorum

SU ÇİÇEĞİ OĞLUM KIZIM..!

( 1 kişi )

2

Yorum

14

Beğeni

5,0

Puan

127

Okunma

SU ÇİÇEĞİ OĞLUM KIZIM..!





SU ÇİÇEĞİ OĞUL, KIZIM..!
Beni nasıl bilirsiniz
dağ olur burun ucuna, toprakla ıslanırım
oda ne zaman
gün ışığı karanlıkla gömleği değiştiğinde



Sanılır ki biri başına kalır sesimin ulaştığı
her köşe bucak
yol kenarında ki ağaçlar çiçeğe daha durmamış
ve dallarına asılır tekleme ayakkabılar
yerdedir bir güzel kızın tel tokası


Bir anaç karında
dünyaya çıplak geldik ,
çıplak gideriz hikayesini kabul etmeyen kim?


Başka bir şehirde
şiirin ön düşleri çekilmiş
avazı kan, karışımı bir sızı olsa da
gençler değil
su bolluğuna geleydi keşke
memleketimin bütün soluk çiçekleri


Çağan kalplerle,
süt dökmüş içimde ki kediler
sokak lambası, ıslak asfaltlar
benim olanı almam vakitti



İnançlarımın iki eli yakamda
tamam da
gök tanrısını, asla böyle vermez yer yüzüne
ezik, kirli düşünce
birilerinden boy verdikçe



Haklılığımızın hakkına göre
şehrim kendi kalabalığının ekmeğini helal kıllar
bu hapishaneler
acının acıya borcu olduğunu düşünen kimseler
durun artık
biz yorulduk
siz yorulmadınız…
27-03-2025
ist
zaralıcan









Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Su çiçeği oğlum kızım..! Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Su çiçeği oğlum kızım..! şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SU ÇİÇEĞİ OĞLUM KIZIM..! şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Esrakilic1982
Esrakilic1982, @esrakilic1982
27.3.2025 13:11:23
5 puan verdi
Ne denir, bir başka şairin söyledikleri için Kelimeler düşer, biz yoksul oluruz, bir bakış kadar uzak. Fakat bir anaç karında doğmuş her can, Ve düşer ağlamadan dağlar, karanlıkla ışık değişir Güzel kızın tel tokası yol kenarında, Bir umut, bir sessizlik… Susmaz zaman, susmazlar, bir kalp attıkça.

Kuşlar yine uyur, yapraklar sarar beni Benim olanı almak vakti değil belki, Ama çok şey var solgun, çok şey var yüce Ve bu şehir, yorgun, her biri bir başka uykuda Ama hatırlatmam gerek, bu yol yalnızca yürünerek geçer.

Şiirinin ince çizgilerinde bir şey var, Bir yaşam var, bu dünyaya ait, Ve sen, her anıyla bir çiçek gibi açan Kelimelerle hayatı bulmuşsun. Her dizenin içinde, acı da var, sevinç de. Bir derinlik var ki, kelimeler aşamayacak. Güzel şiirini takdirle selamlıyorum.
Ahmet ÖRNEK
Ahmet ÖRNEK, @ahmet-ornek2
27.3.2025 12:38:22
güne gelesi güzellikte dizeler
gönülden tebrikler kaleme kelama...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.