Faziletli olmak, keskin bir kılıca oturmak kadar güçtür.-- bhartrıharı
YA
YAVUZC11
@yavuzc111

Flu AYNA

24 Mart 2025 Pazartesi
Yorum
Şiirgram

Flu AYNA

( 1 kişi )

0

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

82

Okunma

Flu AYNA

Flu AYNA

Flu aynayım ben içime Resmedilmiş bir Sır-ı diyar
çöllerin ortasında kumlarla yağan fırtınalar
bazen martı sesleriyle doluşan mavi sular
serap olur getirmez çeşmelerine umut ve bahtiyar
en güzel anlar yıldızlar
çölün zifiri karanlıklarını yırtar
sonra hasrete kayar
prenses aynaya ederse nazar
saltanat tahtına konar
gözlerindeki maviyle coşar olur Bahr-i ahdar
buldum siyah incileri derinlerde yedim vurgun-u yar.
dilim tutulur sevdamı söyleyemem aşikar
çekme gözlerini ,hasretin kalbimi yarar
sensiz bu diyar neye yarar

ayna moralim çok bozuk ..

çok soğuk ayrılığın güneşi
sevmek mi?
öksüz bir kalp atışı
özgürlüğün zindanı

tahtında muhteşem güzelliğinle
gülümseyerek bak hiçliğe
bu kapı kapalı senden her gelene

var mı yok mu ?
yok yakışır göz bebeklerine
yok bile belirsiz sende

sevmek mi ?
kelimelerle süslenmiş bir kitabe
okuma onlar kazınmış kuru çamura
onları geri ver yakışmaz baktığın ufka

eskiden deryaları anlatırdım
incilere bayılırdım
müjganların kapandı kilitledi
mahpushaneye ıslak ve nemli
hoşuna gitmedi mi ?
o zamanmavi gözlerini

geçenlerde yönetici yazmış "bu şiir değil" ve sildi . demek ki yazdıklarımı okuyan yabancılar varmış zaten okuyanlar hep yabancı değimliydi .eskiden bir tepki alırdım paylaşımlarla oda yok sanırım bu ayna benden başkasını göstermez . Engin durgun limansız denizde yelkenler inik duruyorum . Yelkenler manya diyen tahtında oturur bakar güler halime . Burası mavi diyar . Yalan dolu mavi bakışlarla dolu mavi olmayan bir diyar .Bir çöl . Hala bedevi yaşar bu diyarda . Yelkenlere bakar bir umutla . Ama kurumuş dudaklardan çıkan yalnızca eski şiirler . Olmayanın olamayacak olanın sırlı dünyasındaki bir masal kahramanı . Gönül ile mantık arasında sıkışmış bir garip .Rüya aleminde rüyasında gördüğü o müthiş güzel kalbin atışları ile atan kalbi nedense durmuyor. Yaşasa ne olur yaşamasa ne olur var olan ne ki sevmek mi ? Bu sevginin değeri nedir ki ?

galiba aylardır aklının ucundan bile geçmiyorum buraya başkaları bakıyor . Dedim ya biraz rahatlatıyor kendi kendime yazsam bile . Sanırım çok kötü bir şey yaptım . galiba o kötü şeyi biliyorum .

Bu gece dua benden teveccüh etmek Rabbimden . Genelde utanırım dua etmeye ama bu sefer hak edilenlerin verilmesini isteyeceğim . hak edilen ne ise iyi yada kötü . Rabbim bilir .

Hayırlı bir Kadir gecesi Duası ile ..

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Flu ayna Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Flu ayna şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Flu AYNA şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
Paylaş
ŞİİR KÜNYE
Tarih:
24.3.2025 11:49:07
Beğeni:
5
İzlenme:
82
Yorum:
0
Web Zaman Damgası
BEĞENENLER
SON ŞİİRLERİ
POPÜLER ŞİİRLERİ
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.