Adalet, bir kutup yıldızı gibi yerinde durur, geri kalan her şey onun etrafında döner.-- konfiçyüs
Ali ALTINLI
Ali ALTINLI
@alialtinli

ÇANAKKALE

17 Mart 2025 Pazartesi
Yorum
Şiirgram

ÇANAKKALE

( 5 kişi )

3

Yorum

12

Beğeni

5,0

Puan

69

Okunma

ÇANAKKALE

ÇANAKKALE

Onsekiz mart Türklüğün tarihe damgasıdır;
Mehmetçiğin namertle, soysuzla kavgasıdır;
Yüzbinlere diklenen, şehadet mangasıdır;
İyi bakın Türkiye’m, yıkılmayan son kale;
Oluk oluk kan olup, akarken Çanakkale…

Renkler ayrı, dil ayrı, sözleri bizden ayrı;
Kan bürümüş düşmanın gözleri bizden ayrı;
Kimi esmer kimi ak yüzleri bizden ayrı;
Mahşere dek yanacak, sönmeyecek meşale;
Kurtuluş ateşini yakarken Çanakkale…

Toplanıp yedi düvel üstümüze geldiler;
Plan üstüne plan, güya yurdu böldüler;
Sırtlanlar, akbabalar, bizi lokma bildiler;
Düşmanın kursağında zıkkım oldu her gaye;
Şehadetle ayağa kalkarken Çanakkale…

Tekbirlerle uyandı Mecidiye Tabyası;
Eksilmedi aylarca imansızlar dalgası;
Bu diyar yiğitlerin, aslanların yuvası;
Saf tuttu Mehmetçikler hep kafile kafile;
Ay-Yıldıza gururla bakarken Çanakkale…

Elli yedicindi Alay, Arıburnu, hey ki hey;
Vatan, millet uğruna ölmek elbet güzel şey;
Şehitlere mihmandar Yarbay Hüsnü Avni Bey;
Her neferde bin mavzer, yüreklerde cephane;
Cehennemden imanla çıkarken Çanakkale…

Çanakkale direniş, nice yiğit diyarı;
Kim devirir söyle kim böyle ulu çınarı;
Gezindiğim dağları, su içtiğim pınarı;
Bir yanımda kefenim bir yanımda seccade;
Namertlerin düşünü yıkarken Çanakkale…

Bozkurtların bozkurdu Gazi Mustafa Kemal;
Özgürlüğün destanı, bayrağımda, ay, hilal;
Elbette toprak kutsal, elbette vatan kutsal;
‘Ya İstiklal Ya Ölüm’, son sözümüz son çare;
Düşmanın boğazını sıkarken Çanakkale…

Ali ALTINLI – 14.03.2025
Saat: 16:58

Paylaş
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (5)

5.0

100% (5)

Çanakkale Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Çanakkale şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÇANAKKALE şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Âhiri
Âhiri, @hiri
17.3.2025 14:28:52
"Cehennemden imanla çıkarken Çanakkale…"

KELAMIN DAHA DA YÜKSEK OLUR İNŞALLAH

ŞAHLANDIRMIŞSIN MEKANI

SAYGILAR!
ŞÜKRÜ ATAY
ŞÜKRÜ ATAY, @sukruatay
17.3.2025 12:15:53
5 puan verdi
Onurlandıran, gurur verici, millî duygularla harika yazılmış muhteşem güzellikteki şiiriniz için gönülden kutluyorum tebrikler üstâdım.
Çanakkale Zaferimizin 110. Yıldönümü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile başta Çanakkale şehitleri olmak üzere, bu aziz vatan için toprağa düşmüş tüm şehitlerimize Cenâb-ı Hak’tan rahmet diliyorum.
Ruhları şâd mekânları cennet olsun.
Sonsuz selam, sevgi ve saygılarımla.
Etkili Yorum
Nurefşan.
Nurefşan., @nurefsan-
17.3.2025 11:18:33
5 puan verdi
Abicann güne düşmesini temenni ettiğim bir şiirdi gerçi yalan söylemeyim senin her şiirin benim için gün şiiri de o ayrı bir konu :))

Çanakkale Zaferi'nin kahramanlıkla vatan sevgisiyle ve fedakarlıklarla harmanlanmış bir destan olduğunu Türk milletinin direncini vatan uğruna yapabileceklerini olağan üstü bir çoşkuyla ve onurla dile getirmişsin.
Türk milletinin bu direnişi yıkılmayan bir kale gibi olan Türk milletinin azmini vatanına göz diken hainlerin aklını alacağını onlara geçit vermeyeceğini anlatmışsın.

Çanakkale'nin sadece askeri bir mücadele değil aynı zamanda bir inanç savaşı olduğunu dile getiren kalemin var olsun her daim...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Ya İstiklal Ya Ölüm" çağrısıyla son bulan dizen de özgürlüğün bedelinin ölümden daha yüce olduğunu vurgulamışsın.

Buna şiir denmez bu destan olmuş abim bence bu şiirinde Çanakkale'nin sadece bir zafer değil Türk milletinin kimliğinin birlik ve direncinin simgesi olduğu gerçeğini güçlü bir şekilde haykırmış kalem ve tüylerim diken diken olarak okudum her bir mısrasını.

Türk milletinin şanlı tarihine altın harflerle kazınmış bu zaferin unutulmaz unutturulmaz izlerini bir kez daha sayende hatırladık.

Ne mutlu Türküm diyebilene!
Sevgilerimle kaleminin avazı hiç susmasın dilerim abican.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.