Gönlü aydın bir kişiye kul olmak, padişahların başına taç olmaktan iyidir. (mevlana)
Fehmi Tazegül
Fehmi Tazegül

ALACA KARANLIK.

Yorum

ALACA KARANLIK.

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

255

Okunma

ALACA KARANLIK.

ALACA KARANLIK.


Dilleri tanrıya bir şeyler yakarıyor.
Sabah evdekiler kalkıyor uyanıyor.
Yüzleri ibadetleri kıbleyle başlıyor.
Sabah karanlık gökyüzünde elleri.


Oturup kalkıyorlar birtakım kederle.
Bir seslilik vardır onların evlerinde.
Mazileri kalmıştır sobanın közünde.
Anlatıyor gözleri acıları bir şeyleri.


Susuz kalmışlar solmuşlar çiçekler.
Fısıltı konuşmalar ürkek gülüşmeler.
Bakışlarında titriyor onun üzüntüler.
Fakir sesleri geliyor şimdi derinden.


Fehmi,
Perdeler çekilmiştir karanlık evlerde.
Aklıma geliyor yoksul fakirler dilimde.
Ülkemi düşündüm uzunca bir gecede.
Yaşayıp gidiyor benim yoksul halkım.

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Alaca karanlık. Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Alaca karanlık. şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ALACA KARANLIK. şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL