Gönlünün arzusuna göre iş yapma ki, sırtına pişmanlık yükü yüklenmeyesin. ferideddin attar
Oz
Ozkul

BİZE DÜŞTÜ

Yorum

BİZE DÜŞTÜ

( 3 kişi )

2

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

198

Okunma

BİZE DÜŞTÜ

BİZE DÜŞTÜ

Altın dolar kalktı şaha
Ekonomi dize düştü
İşçi fakir hayat paha
Kemer sıkmak bize düştü

Ardı görünmüyor yolun
Geçim derdi arttı kulun
Değeri yok para pulun
Bal yiyenler tuza düştü

Çırpındıkça dibe battı
Bir derdine bin dert kattı
Küçük esnaf havlu attı
Sermayesi köze düştü

Atını nallayan beyler
Her yanı sallayan beyler
Fırsatı kollayan beyler
Büyük paylar size düştü

Özkul’um ne kaldı elde
Yaşıyoruz düşkün halde
Görünen manzara dilde
Bir kaç satır söze düştü

Özkan Güli

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Bize düştü Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bize düştü şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BİZE DÜŞTÜ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Mustafa Çoban
Mustafa Çoban, @mustafacoban1
13.7.2024 21:37:22
5 puan verdi
Günün en güzel ifadesi olmuş
Şimdi harika konusu güzel..
Gönlünüze sağlık selam ve saygılar
Gönül Pınarı
Gönül Pınarı, @gonul-pinari
13.7.2024 20:30:39
5 puan verdi
Güne dair anlamlı ders çıkarılması gereken bir şiir kaleminiz daim ilhamınız bol olsun. Tebrikler nicelerine diyor esenlikler diliyorum.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL