Bencil kimse devamlı kendi çıkarını düşündüğü için başkalarını düşünmeye ayıracak vakti yoktur.

Kuyu

2

Yorum

15

Beğeni

0,0

Puan

235

Okunma

Kuyu

Bir şarkıyla gelen
Hüzünlü ve ıslak
Bin besteyle uğurlanan
Şiir kuyusundan çalınmış
Su imgesi gibi yaralıyım


Yüzüm nehirler yatağı
Kimi dolu
Kimi çatlamış toprak kuruluğu
Ya azdan
Ya çoktan muzdarip
Gül bitimi yüzüm toprağı


Sol göğsünde taşkınlık var mevsimlerimin
Yangınların en tatsız saatlerindeyim
Kifayet suda değil
Susuzluğun mühründe
En toy rüzgarlarda bile
Savrulmuşluğun
Kokusu vurur tenime
Acısından dökülür h’içliğim


Sökülmeyi şiir bildim
Dökülmeyi sen
Hazanı şiir bildim
Yaprağın sarısını sen
Ruhunu ruhuma işlediğim
Soluğunu soluğuma denklediğim
Sen diyorum
Şiir diyorum


Kendimi bir uçurumun tutkusuna
Sunduğumdan beri
Kırık bir kanatla k’ana kanadım


Yitiğim kendime
Hücresini yakmış divane gibi
Üstü başı kül kokusuna sinik
Seni olmayan
Bana batık sende
Esir düşen hürüm


Sana ödül
Bana ceza aşk ile
Alevle buzun keşkemekeşiyim
İçe çekili nefesimle
Ne yana yıkılsam
Sensiz bir mevsimin b’itişiyim



_bb


Paylaş
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Kuyu Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Kuyu şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kuyu şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Ramazan Boran 1
Ramazan Boran 1, @ramazancboranc1
20.6.2024 10:10:54
tutku ve aşk ..
ve aşkın yarattığı çelişkili duyguları ve ruh hali.
nedir bu çelişkiler?
hüzün ve sevinç, tutku ve acı, umut ve umutsuzluk gibi karşıt duygular arasında gidip gelmeler.

işte şair, bu duyguları su, toprak, mevsimler, rüzgar ve uçurum gibi imgeler kullanarak şiirsel bir dille ifade ediyor.

her şiirin kendine özgü bir anlamı ve yorumu vardır. sevgili de tıpkı bir şiir gibi, kendimize göre yorumladığımız ve anlamlandırdığımız bir varlıktır.

Sevgiliyi şiire ve bir mevsime benzetmek, onu kelimelerin büyülü dünyasıyla süslemek ve kalbinin sesini mısralara dökmek demektir. bu benzetme, yalnızca sevginin güzelliğini ve derinliğini değil, aynı zamanda sevgiliyi özel ve eşsiz kılan nitelikleri de ortaya koyar.

nasıl ki şiirler, en derin duyguları ve hisleri ifade etme gücüne sahipse sevgiliniz de tıpkı bir şiir gibi, duygularını açıkça ifade ederek size kalbinin kapılarını açar ve ruhunuzu beslemeye yardım olur.

şiirde gizemli bir hava var.
şair aşkın yarattığı mutluluğu, hüznü, neşeyi ve kederi ustalıkla kelimelerle örerek kalbimize dokuyor.

aşk şiirleri, aşkın her tonunu ve rengini yansıtır.
yukarıdaki şiirde olduğu gibi. romantik ve tutkulu aşktan, hüzünlü ve platonik aşka kadar, şairler duygularını kelimelerle işte böyle resmederler.


en içten tebrikler olsun.
Ahmet Coşkun 1
Ahmet Coşkun 1, @ahmetcoskun1
20.6.2024 00:46:45
İyi ki şiir var
bu hüznü kim savururdu rüzgara
kalemin var olsun
su gibi aktı dizeler
kutluyorum,,,
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.