Okuduğunuz şiir 1.10.2008 tarihinde günün şiiri olarak seçilmiştir.
inzivalar
Benim gömülüp bırakılacağım kuyu.. Buradan çok uzakta olmamalı.. Sesi duyabilmeliyim kırlangıcın su içişindeki.. Yağmurla ıslanan yollarda kırılan sesi..
Güneşli yamaçlar boyu şarkılarda kaybolup.. Nostalji çiçekleri uçuşmalı baş ucumda.. Mevsimin sayfası sessizce kapanırken.. Usulca ellerimi de çekmeliyim ellerinden.. Bir gölge duvardan sökülüp kaçmalı ormana.. İlk ayak basışındaki sesi duyabilmeliyim.. Dolunay bir bakıştan uzakta olmamalı..
Der ki kahin.. En çok kendin olduğunda bana benzersin.. Ama ben kalbime kendim vurdum.. Ben kendimi yaraladım zafer onun olsun!
Ve o dönüp gitsin hiç bir şey söylemeden.. Ve ben daha eski bir günü hatırlayıp bekleyeyim.. Ve bir merdiven saksısında çiçekler solsun!
İnzivalarla.. Yağdığım bahçedeki çocukgülüşleriyle.. Panayır zilleriyle ışıklar bir araya toplansın.. Sen yanıma uzan şimdi.. Yağmuru salıveren adam..
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
inzivalar şiirine yorum yap
Okuduğunuz şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
inzivalar şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.
noktalama isaretleri konusunda yapilan uyariya yine ayni hatayi yaparak cevap verilmesi, bu iki noktanin, ikilem belirteci olarak kullanilmadigini, aliskanliktan kullanildigini kanitlayacak kadar acik.
cümle ortasinda, ya da, sonuna dogru kullanilan üc nokta, tamamlanamayan cümlelerin sonunda kullanilir. dil bilgisi kurallarinnda iki nokta yan yana degil üst üste yazilir.
belki iki nokta bir anlam kazanip dil bilgisinde yerini alir, belki almaz. eger ileride bu olacaksa bile burada yailan güzel aciklamayi süslemek icin olmayacagi kesin.
"sömürmek"... saniyorum bu söz agzinizdan kacti. böyle bir amacimiz olmadigi gibi, bu sözcügüge mana olabilecek bir söz de yazmadik. biz sadece iki noktayi üstüste koyduk.
yanlis anlasilmamasi icin yazdiginiz cevaba tesekkür ederiz.
cevap vermediğim taktirde yanlış anlaşılacaktı, iki nokta kullanımı bir hata olarak gösterilirse eğer, benim, şiiri yazan kişi olarak bir "hayır" deme hakkım vardır değil mi? alışkanlık değil, bilinçli olarak kullandım diyorum, bu kadar eleştirilmesi de ilginç geldi bana, bazı şiirlerimde hiç kullanmam noktalamayı, bazılarında kuralına göre kullanırım, neden bunu sömürmeye çalışıyorsunuz, anlayamadım, ama her neyse, yine de teşekkür ederim düşüncelerinizi söylediğinizden ötürü.
Üşüyorum düşlerimin karanlığında Yoksun ki... Şimdi kim teselli edecek şarkıları Bir uzak hayaldin gözlerime ve düştün bir damla kan gibi yüreğime.. Düşümde ki sevgili...
Günün harika şiirine selamlar olsun şiir tadındayım şimdi ve okadar keyifli..
İnzivalarla.. Yağdığım bahçedeki çocuk gülüşleriyle.. Panayır zilleriyle ışıklar bir araya toplansın.. Sen yanıma uzan şimdi.. Yağmuru salıveren adam..
Geldiğin yer soğuktu, üşüyorsun..
bir iki kere okudum...okudukça güzellikler buldum içinde... kutlarım saygımla...
Benim gömülüp bırakılacağım kuyu.. Buradan çok uzakta olmamalı.. Sesi duyabilmeliyim kırlangıcın su içişindeki.. Yağmurla ıslanan yollarda kırılan sesi..
Güneşli yamaçlar boyu şarkılarda kaybolup.. Nostalji çiçekleri uçuşmalı baş ucumda.. Mevsimin sayfası sessizce kapanırken.. Usulca ellerimi de çekmeliyim ellerinden.. Bir gölge duvardan sökülüp kaçmalı ormana.. İlk ayak basışındaki sesi duyabilmeliyim.. Dolunay bir bakıştan uzakta olmamalı..
Gökyüzünü görebilmeli insan o canhıraç maviyi seçebilmeli yüreğindede kutlarım güzel dizelerdi iyi bayramlar
Der ki kahin.. En çok kendin olduğunda bana benzersin.. Ama ben kalbime kendim vurdum.. Ben kendimi yaraladım zafer onun olsun! ------------------------------------------- şiirin her satırı ayrı anlamlı düşündüren güzel bir çalışma ellerine sağlık kutlarım.
Noktalama işareti olarak tek noktanın alamını biliriz. Üç noktanın da. Lakin iki nokta diye bir şey yoktur. Güzelim şiirinizi okurken öncelikle her mısra sonuna gelen iki noktalar devam etmem gereken yerde bile beni durdurdu. Gerek yok. Zaten iki noktanın bir anlamı yok.
Peki şiir mi?
İlk okuduğum andan onuncu okuyuşuma kadar şiir. Daha ne kadar okurum bilmem.
iki nokta diye bir şey yoktur evet, ama ben kullanıyorrum :) daha çok ikilem yaşayan şiirlerimde, bitmek noktaysa, devam etmek üç noktaysa, bu şiirde ikiçeşit inzivayla ikilem yaşayan durum ise iki noktayla gösterilebilirdi diye düşündüm.. ne kalmak ne gitmek, ikisi arası, hani şiirde çelişki gözünüze çarptı mı bilmem, önce gitsin diyor, sonra yanıma uzan diyor, bunların ikisi de farklı inzivalar.. diyeceğim ben genelde kullanırım iki noktayı, düşündüğünüz için teşekkürler ayrıca..
kutlarım şairi