Bir insanı avucunuza almanın en iyi yolu, kalbini kazanmaktır.-- la cordaıre
Ünal Güneşdoğdu
Ünal Güneşdoğdu
@unalgunesdogdu

SEYİT ONBAŞI

25 Mart 2024 Pazartesi
Yorum
Şiirgram

SEYİT ONBAŞI

( 3 kişi )

1

Yorum

8

Beğeni

5,0

Puan

248

Okunma

SEYİT ONBAŞI

SEYİT ONBAŞI

SEYİT ONBAŞI
O yiğit asker çok gençtir yaşı,
Sınıfı topçudur, rütbesi onbaşı,
Topunu kurdu düşmana karşı,
Gemiyi batırdı seyit onbaşı

Doğruldu baktı yattığı yerden,
Mermi çok ağır kalkmıyor birden,
Her yanı su oldu ıslandı terden,
Gücünü zorladı seyit onbaşı

Topun başında kahraman yiğit,
Hedefi nişanı gemiye sabit,
Ya gazi olacaktı ya da bir şehit,
Kahraman asker seyit onbaşı

Silah arkadaşları yanında öldü,
Boğazda giden gemiyi gördü,
Koskoca mermiyi namluya sürdü,
İngiliz zırhlısını sulara gömdü
Kahraman asker Seyit Onbaşı.

Ünal GÜNEŞDOĞDU

Paylaş
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Seyit onbaşı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Seyit onbaşı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SEYİT ONBAŞI şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Gönül Pınarı
Gönül Pınarı, @gonul-pinari
25.3.2024 20:59:15
Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında Çanakkale de bu necip millet yedi düvele karşı bir tarih yazdı ve Çanakkale geçilmezi, onlara anlattılar. O savaşta ne Seyitler ne Mehmet ne Ahmetler ve niceleri vardı hepsinin ruhları şad mekanları cennet olsun. Elbette bu gün bu topraklarda onların sayesinde rahat rahat yaşıyoruz. Ancak bu durumu bütün dünya kabul etti anladılar da fakat içimizdeki bazı namertler ve saftirikler hala bunu anlamadı anlayamadı.
Bu vesileyle bu güzel toprakları bizlere vatan olarak bırakan başta MARAŞAL GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, silah arkadaşları ile bu uğurda canları feda eden tüm şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyor, ruhları şad mekanları cennet olsun diyorum. Şiiri ve değerli şairi gönülden tebrik ediyorum.
Ne Mutlu Türküm Diyene diyor, kaleminiz daim ilhamınız bol olsun. Gönül sesiniz hiç susmasın. Saygı sevgi ve muhabbetle esenlikler diliyorum.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.