Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. (kızılderili atasözü)
Koreli
Koreli

Güneş doğdu

Yorum

Güneş doğdu

( 1 kişi )

0

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

380

Okunma

Güneş doğdu

Güneş doğdu

Bir güneş doğdu veda tepesinden
Sevindi coştu Medinelı yiğit kardeşi
Gelen İslamın güneşi bizlerin hamisi
Sevgililer sevgilisi iki cihanın baştacı

Mutlu Ensar bastı bağrına gelen macırı
Sevindiler beraber kardeş ilan oldu hep
Macırı ensarı birleşti İslamı sancağı altında
Biz İslamız diyerek bağırdılar hep birlikte

Ya Muhammet senin sevgin coşturdu bizi
Mevlam versin sana makamı mahmudu
Cok cok sevindirsin Mevlam daima sizi
Ehli beyte versin Kevseri Firdevs cenneti

Bizleri affetsin nail olalım şefaatine senin
Toplanalım senin sancağı altında bizleri
Sarıldık sıratı müstagım ipine hep beraber
Kurtar Mevlam bizleri günahtan azaptan

Resulümü sevmekten etme bizi madur
Yolundan ayırma hep analım seni daim
Mekkeye kabeye ümreye etme bizi hain
Hacla ümreyle şereflendir bizileri daim

Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Güneş doğdu Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Güneş doğdu şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Güneş doğdu şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL