Gençlikte sevmek için yaşarız, yaş ilerledikçe yaşamayı severiz. saint euremond
cfikirkoca
cfikirkoca

Ortam ve şiir

Yorum

Ortam ve şiir

0

Yorum

8

Beğeni

0,0

Puan

487

Okunma

Ortam ve şiir

Böyle bir ortamda şiir yazmak
Acılarla dolu bir kuyuya
Gönüllü atlamak gibi

Yüreklerden sessizce akıp gider mi şu acılar
Kapılardan usulca kovulur mu şu fakirlik
Gözlerden sicim gibi akan şu yaşlar diner mi
Gariban hep gariban, zengin hep zengin mi kalacak
Yok mu insan eliyle yaratılan şu adaletsizliğin bir sonu

Böyle bir ortamda şiir yazmak
Bir keski, bir çekiç ile ölmeden
Kendi mezar taşına bir dörtlük yazmak gibi

Cahit Fıkırkoca
05.12.2021, Ankara

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Ortam ve şiir Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ortam ve şiir şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Ortam ve şiir şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL