Bir an için, tanrı’nın gücü bende olsun isterdim, anne!” eugenie
ERTAN (HİCABÎ)
ERTAN (HİCABÎ)

ÖZLETME BENİ

Yorum

ÖZLETME BENİ

( 1 kişi )

0

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

547

Okunma

ÖZLETME BENİ

Derdimin dermanı sendedir canan
Gah lal edip, gahi söyletme beni.
Virane gülzara bağban olmuşum.
Lütfun çoktur, n’olur ağlatma beni.

Tufan kopar ruhumda görmez misin?
Felek tuzak kurdu, sen kurmaz misin?
Halim nicedir yarim, sormaz mısın?
Yetişir, yalvartıp çağlatma beni.

Kalbine herdem muhabbet dolanda,
Firak oduyla, gül gibi solanda,
Ümitsizlik olmaz, aşık olanda,
Naçarım, kapında bekletme beni.

Söz bitti, dilimde bir vahım kaldı.
Can teslim etmeye, bir ahım kaldı.
Ömür tamam, geride mahım kaldı,
Dedirtme, yolların’ gözletme beni.

Hicabi’yem, arz eyledim halimi
Firkatinle yıkma istikbalimi
Kerem kıl şahım, anla hayalimi
Bir nazar eyle kim, özletme beni

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Özletme beni Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Özletme beni şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÖZLETME BENİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL