Olgun bir adamı dost edinmek isterseniz, eleştirin. basit bir adamı dost edinmek isterseniz, methedin. (sadi)
MuzafferKIR
MuzafferKIR

FAŞİZM

Yorum

FAŞİZM

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

774

Okunma

FAŞİZM

Kurban olduk paraya
Köleyiz zaten patrona
Hizmetkar insan hayvanca
Sardı rüzgar kapitalizmiyle.

Ruhum depreşti hızıyla
Yeryüzü sarsıldı parayla
Şimdi söveceğiz bulana
Onun bunun lidyasına.

Gelsin kainat güzelleri
Dizilsin ayak altlarına
İnansın adanmış ruhlara
Teselli bulsun uydurmalarda.

Hayal dünyasında özgürüz
Sandığımız kadar aptalız
Yoksa aşırımı titreğiz
Faşizme devamlı eğileceğiz.

Aslında varolan insansa
Düzgünce yaşamaya adansa
Varolmayacak hayvanca yaşayansa
Tek ihtiyacımız olur mutluluk.





Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Faşizm Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Faşizm şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
FAŞİZM şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL