Kral olsun, köylü olsun, en mutlu insan, evinde huzur bulabilendir. -- goethe
Hasan Taşdemir
Hasan Taşdemir
@hasantasdemir

ŞİMDİ OLSAYDI ATA'MIZ

11 Haziran 2016 Cumartesi
Yorum
Şiirgram

ŞİMDİ OLSAYDI ATA'MIZ

( 3 kişi )

2

Yorum

3

Beğeni

5,0

Puan

985

Okunma

ŞİMDİ OLSAYDI ATA'MIZ

ŞİMDİ OLSAYDI ATA'MIZ


ŞİMDİ OLSAYDI
ATA’MIZ
Dün vermiştik on bir şehit
Ne durursun aslan Seyit
Çanakkale’yi örnek al
Hepsi liseliydi yiğit

Ayşe çıksaydı tatile
Mehmetçiğim vurulmazdı
Asker polis vatandaşım
Mezarları kazılmazdı

Başını ezmezsen eğer
Kan gölüne döner her yer
Kimselerden çık çıkmıyor
Kandil’e girek demeler

Yüz yıl sürecek deniyor
Neden çare bulunmuyor
Böyle sürüp gidildikçe
Ancak fetva veriliyor

Her iktidar geldi geçti
PKK yerin yerleşti
İstanbul’un göbeğinde
Terör kurbanları seçti

Yeter dökülen kanımız
Ağlar ana gardaşımız
Şimdi olsaydı ATA’MIZ
Eğilirdi tüm başınız

10.06.16/H.TAŞDEMİR

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Şimdi olsaydı ata'mız Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Şimdi olsaydı ata'mız şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ŞİMDİ OLSAYDI ATA'MIZ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Işık  Mehmetali
Işık Mehmetali, @isikmehmetali
12.6.2016 16:01:36
5 puan verdi
Duyarlın yüreği alkışlıyorum anlamlıydı dizeler Hasan hocam
Kalemin daim olsun
____________________________Selamlar
hüzün şairi
hüzün şairi, @huzunsairi7
11.6.2016 19:35:55
5 puan verdi

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!



Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927

Üstüne söz söylemek düşmez.

Tebrik ve saygımla.

© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.