İyilik, iyilikten, kötülük de kötülükten doğar. buda

Bayram Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "Bayram" terimini içeren şiirler listelenmektedir. Bayram ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "Bayram" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. Bayram ile ilgili " 4870 " şiir aşağıdadır.
Görünce Mehmetçikleri
Gökyüzünden süzülüşlerini
Kandan almış rengini bayrağım
Nasılda dalgalanıyor ellerinde
Sanki göklerin tek hâkimi

...
Devamını oku »
Afyonkarahisar-Dumlupınar büyük meydan muharebesinde zalim ve mağrur bir ordunun asıl muharebe birliklerini inanılmayacak kadar az bir zamanda imha ettiniz. Büyük ve necip miletimizin fedakarlıklarına layık olduğunuzu ispat ediyorsunuz.
Sahibimiz olan büyük Türk Milleti, istikbalinden emin olmaya haklıdır. Muharebe meydanlarındaki maharet
ve fedakarlıklarınızı, yakından müşahade ve takip ediyorum. Milletimizin hakkınızdaki takdirlerine vasıta olmak görevimi durmadan ve sürekli bir şekilde yerine getireceğim.
Başkumandanlığa tekliflerde bulunulmasını cephe kumandanlığına emrettim. Bütün arkadaşlarımın Anadolu'da daha başka meydan muharebeleri verileceğini gözönüne alarak ilerlemesini ve herkesin fikri güçlerini, kahramanlık ve vatanseverliğini, birbirleriyle yarışırcasına göstermeye devam eylemesini talep ederim.
Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!

...
Devamını oku »
Sabır küpüm yetmedi
Bugün bayram
Bak ben yine sana geldim sevdiğim

Gönlüm

...
Devamını oku »
Bilir misin
Günler nasıl geçer?
Kan ağlarken yürekler
Diller kızlcık şerbeti içer.


...
Devamını oku »

Koca Çınar bel vermişti sorumsuzlar elinde.
Düşman dört yandan sarmıştı zehiri de dilinde.
Kız -/ kızanın solmuş gülü namertlerin selinde.

...
Devamını oku »
Şahlandı ordumuz,düşmana taarruz başlattı
Ata'sına inandı,inançla gürledi Türk Halkı
Düşmanı Dumlupınar'da kuşattı
Süngüler takıldı,toplar haykırdı
Sanki bir hücum marşıydı

...
Devamını oku »
Zehir katın pişmiş ekmek aşıma
Temmuzda doluyu döktün başıma
Ardım sıra bayram bayram edersin

Bu dünyada sensiz inan hederim

...
Devamını oku »
Çanakkale namustu, öyle demişti atan
Yılmaz bekçileriydi, binlerce şehit yatan
Son fırsattı; o gülle ve son gemiydi batan
Seyit onbaşı idi, en son gülleyi atan.

...
Devamını oku »
Arefe neyime bayram neyime
Getir de yamayı yama urbana
Arefe neyime bayram neyime

Kazandığım ay sonuna yetmiyor

...
Devamını oku »
Hazin hazin mey kavallar,
Tellendi sazla kemanlar,
Sinemde düğün bayramlar !

Gör, gelde gör hadi, bak yar,

...
Devamını oku »

İlk 431 432 433 434 435 436 437 438 439 Son
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL