Televizyonu çok eğitici buluyorum. ne zaman biri televizyonu açsa, öteki odaya gidip kitap okuyorum. (groucho marx)

Bayram Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "Bayram" terimini içeren şiirler listelenmektedir. Bayram ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "Bayram" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. Bayram ile ilgili " 4873 " şiir aşağıdadır.
Yine gönüllere düştü neşe
Dalgalanır bayraklar
Kızıla boyanır her yer
Dalgalan bayrağım dalgalan
Gökyüzü senin

...
Devamını oku »
Haktan hediyedir, doymaz ödüle
Bağlanıp gidelim, solmaz bir güle
Her günümüz mirac, bayramdır bizim

Güneştir Muhammed varalım hele

...
Devamını oku »
Bağlamalar ile düzene girdik
Emeği en yüce bir değer bildik
Bugün bayramımız ne güzel oldu

Bağlamalar ile girdik alana

...
Devamını oku »
Duygular içimde dalga dalga öbekleşir.
Kendimden geçerek,
Anılar ve hüznün Bütünleşmesini seyrederim.
Sanki göz yaşım,
Bütün yıl boyunca o anı bekler gibi,

...
Devamını oku »
Türküme bakarsan İslam’dır yönü
Unutmaz Türk olan dünü, bugünü
Türklük bayramınız hayırlı olsun.

Türk olmayanlara benim çağrım var

...
Devamını oku »
Kut almış Türk Milletinin mensubu olduğu iman ve islâm davasında en büyük çileyi çeken, yüce Allah'ın (c.c) lütfuyla âlemlere rahmet olan Efendimiz adlı Görklü Muhammed Mustafa'ya (s.a.v) en güzel, en bereketli sâlat ve selâm olsun!
Canlarını feda ederek iman-İslâm emanetini bizlere ulaştıran bütün Sahabe ve cengâver ruhlu Türklere yüce Allah (c.c) en güzel şekilde karşılıklar versin.
3 Mayıs denilince benim aklıma düşen, hatırıma düşen rahmetle andığım ‘‘Başbuğ Alparslan Türkeş ve Seyyid Ahmed Arvasi‘‘ bu sebepten ötürü hergünümü 3 Mayıs olarak görüyorum.
Türklük demek, gaflete düşmemek demek, düştüyse eğer ki, düşüldü o halde uyanmak demek.
Türklük demek, doğruya inanmak demek ve hak yolda sabit kalmak demek.

...
Devamını oku »
Memleketin ok gibi, oğul ile kızı var.
Turan’a erişmektir, Türk’ün yüce ülküsü
Bayrağımın göklerde, ay ile yıldızı var.



...
Devamını oku »
Babam,kendi halinde, sakin tabiatlı bir delikanlı.Ve annem, babasının kızı.Biri güzel,biri yakışıklı.

Dedemi karşısına almaktan çekinmeyecek kadar büyük sevmiş olmalı ki ,annem başkasına nişanlıyken kaçırmış onu babam.Her zaman söylerim:Cesaret, korkunun karşısında sınanmadığı müddetçe; cesaret değildir.


...
Devamını oku »
Yürekten yüreklere çağlayan bir ırmaktı
Bir bayram coşkusunda kutlanırken 1 Mayıs
Gel gör ki görkemini yasaklara bıraktı
İşçiyi, emekçiyi birleştiren 1 Mayıs!

...
Devamını oku »
güneş bakışlı
kir dolu yüzü kudretten nakışlı
ayakkabısız
şanssız bahtsız
küçük avucu paraya açık

...
Devamını oku »

İlk 236 237 238 239 240 241 242 243 244 Son
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL