MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

USTAM
Erol Konur

USTAM


"Deðerli hocam Mehmet Cemal SAYDAM’a, köprüleri kuran gönlüne derin saygýlarým ile"

Doðumla baþlarmýþ hayat kavgasý
Yaþanacak dünya kalmamýþ ustam
Gönül insanlýða tutarken yasý
Gözler de uykuya dalmamýþ ustam

Yalnýz bugün deðil bitmiþ yarýn da
Çivi tam çýkacak artýk yakýnda
Ölürken insanlýk iþgal altýnda
Gözlere iki damla dolmamýþ ustam

Çalýp, çýrpmak olmuþ yegâne fikir
Gelecek görünmez tamamen zifir
Gidiþe dur diyen çýksa da iksir
Ýnsanlar bilerek almamýþ ustam

Sevgiye bulaþmýþ ölümcül veba
Kâbusa sarýlmýþ görülen rüya
Bilerek dökülmüþ kalplere riya
Gönül güzelliði bulmamýþ ustam

Mecnun’un sevgisi kalmýþ dillerde
Aþk aramak boþa, yaban ellerde
Ýnsanlýk aranan o gönüllerde
Zehirli sarmaþýk solmamýþ ustam

Bu dünya düzeni tercih edilmiþ
Ýnsanca yaþamak fesih edilmiþ
Gönülden sevgiler tarih edilmiþ
Sevda türküleri çalmamýþ ustam

Biliyorum ustam merttir yüreðin
Köprüleri kurmak bir tek dileðin
Düzen karþýsýnda durur bileðin
Gönlün çiçekleri yolmamýþ ustam

Erol KONUR

Not : Her ne kadar deðerli Hocamý anlatmak için kelimeler yeterli olmasa da hocam için söylenenlerden sadece ufak bir bölüm.. iyiki varsýn ustam,


Ýtil" ve "Selenge" Yayýnevlerinin sahibi, D. Ahsen BATUR : "Özellikle mensur þiir ve dizelerini haz duyarak okuduðum Mehmet Cemal Saydam’ý þu anda hangi cümlelerle tanýtmam gerektiði üzerinde, doðrusu zorluk çekiyorum... Kelimelerle dans eden ve cümlelerle seviþen bir yürek, bir þair ve bir yazar....."

Türk Dil Kurumu ikinci Baþkaný Sayýn Prof. Dr. Hamza ZÜLFÝKAR’ýn, bir kültür dergisindeki tanýtým ve deðerlendirme yazýsýndan, Mehmet Cemal Saydam için: "..........O bir þair... O bir yazar... O, bir bürokrat ve O bir siyasetçi... Ama O, bunlardan da öte bir kiþilik. "O bir gönül adamýdýr..." Yazý ve þiirleriyle beraber, mütevazý kiþiliðiyle de yüreðimize bastýðýmýz bu þahsiyet, zoraki etiket takmak istemeyen kiþiliðiyle, bu "gönül adamlýðý” unvanýný, fazlasýyla hak etmiþtir. Bence önemli olan da, BÝR GÖNÜL ADAMAMI olabilmektir..."

Yýllarca Baþbakanlýk Basýn Müþavirlik ve çeþitli Bakanlýklar Basýn ve Halkla Ýliþkiler görevlerinde bulunmuþ Prof. Ýsa KAYACAN’da, yazdýðý makalelerden birinde Mehmet Cemal SAYDAM’ý tanýtýrken: “…… Gerçekleri alnýndan vuran bir araþtýrmacý yazar ve þair… Mensur þiirlerinin karþýsýnda þapka çýkardým ve onlarca eserimi, yazdýklarýnýn altýnda gizledim… Çünkü bu kalem, insaný ve insan yüreðini bambaþka anlatýyor. Bizi, yüreðimizle tanýyor…..”

Samsun 19 Mayýs Üniversitesi (OMÜ) PDR Bölüm Baþkaný Prof. Dr. Kurtman ERSANLI ise: “….Bu yüreði çok iyi tanýyor ve biliyoruz… Ve çok iyi biliyorum ki, Mehmet Cemal SAYDAM, yazarken aðlýyor. Yazdýklarýný okurken aðlýyor. Ama çok ilginçtir ki, yazdýklarýný okuyanlar da aðlýyor… Týpký, benim þu anda, þu dizelerini okurken aðladýðým gibi... Ama her dizesi böyle mi? Elbette ki hayýr. Ama O, insaný ve insan yüreðini çok iyi biliyor...”

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.