MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

m-
İ L İ M V E M A R İ F E T
m-oglu

İ L İ M V E M A R İ F E T


Okullarda, bilim öðreniriz. BÝLÝM, labratuvarlarda test edilen ve fizik alemdeki, halen bulunmuþ olan ve de Allah’ýn yaratmýþ olduðu fiziki kanunlarýdýr. Bulunmamýþ ve daha sonra bulunacak, Allah’ýn daha nice fiziki kanunlarý da vardýr ve bu kanunlarýn bir kýsmýný bulmamýz için de, bizlerin çalýþma ve çabasý gerekmektedir.

Bir de labratuvarlarda test edilemeyen ve fizik alemimizin zýttý olan bir metafizik alem ve bu alemin kendine göre olan kanunlarý vardýr ki; bu alemin kanunlarýnýn bilgisine de bizler ÝLÝM deriz. Ýlim, labratuvarlar da test edilemediði için, günümüzdeki materyalist inanç sahibi bilim adamlarý, bu ilim (bilimin)i kabul etmezler. Lakin ruhtan nefise, melekten þeytana, cennetten cehenneme, sevaptan günaha, rüyadan gerçeðe.. bir çok olguyu bilir, hayatýmýzda yaþar.. fakat, fiziki olarak ölçüp tartamadýðý, görüp deneyemediði.. için, bu ve benzeri bir takým metafizik kanunlarý yok sayar ve inanmaz. Dolayýsiyle de, Ay’a gider, yýldýzlara köprü kurar.. da, bir takým; dini, ahlâki ve inanç deðerlerinin gerçeðini, bir türlü kavrayamaz!..

Marifete gelince; büyük kýsmýný din vasýtasý ile öðrendiðimiz, metafizik kanunlarý tanýmak.. bunlarý, birer birer nefsimize ve çevremize tatbik etmektir. Din ile hiçbir alâkasý olmayan ve her þeyi sadece görerek inanan (veya görmediklerine inanmayan)larýn, marifetten yana nasibi olmaz ve buna da üzülmezler. Çünkü marifet, akýldan ziyade bir kalp, bir gönül ve bir nasip iþidir. Bu ayni zamanda, bir arýnma ve san’attýr. Gönül üstatlarýnýn ellerinde piþenlere açýlýr bu perdeler ve onlar, ölmeden önce ölmüþ gibi yaþarlar, öldükleri zaman görecekleri her þeyi de, daha yaþarken müþahade ederler… Onlar, derece derece gönüllere hükmederler!..

Allah, (C.C.) bana da ve bütün taliplilerine de, bu dereceleri; sebepleri ile birlikte aþama, aþama.. nasip etsin. (ÝnþaAllah)

Ý L Ý M V E M A R Ý F E T

ÞÝÝR NO: 25 *** 13-01-2012

Bu gün, üstündeyiz; fakat, yarýn altta,
Önce yataktayýz, sonra da toprakta;
Tatlý canýn, gýrtlaða gelmeden önce,
Kurtuluþ!.. Nefsini, Allah’a satmakta!..

Cin, þeytan aldattýkça.. nefis doymakta,
Zaman daralmakta, kullar aldanmakta;
Ýki metre yer ayrýlmýþ, mezarlýkta,
Ýlim ve marifet, Rabb’e kul olmakta…

Varlýklar; çeþit, çeþit.. renk; çeþit, çeþit,
Sesler farklý tonlarda, ýþýklar eþit;
Bu hitap sanadýr, iyi duy ve iþit,
Ýlim ve marifet, nefsi tanýmakta…

Eþ- dost arayanlara, tek Allah yeter,
Ýnsanýn tüm dertleri, Kur’an’da biter,
Mal, iktisattýr. Nefis, düþmanlýk ister,
Ölüm nasihat, Kurtuluþ, kul olmakta…

17-02-2012: SAAT: 03:50 :Konak-ÝZMÝR
Mürsel Münevveroðlu (munevveroglu@hotmail.com)
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.