MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

m-
BİR AKIN VAR..
m-oglu

BİR AKIN VAR..


Önce; SIRA SIRA, yaratýlmýþýz ve Yaratan’ýmýza sözler vermiþiz, “GÂLÛ BEL”da. Sonra da, bu verilen sözlerimizi “tutup-tutmama” imtihanýna tabi olmak için de.. akýn, akýn; Gâlû Belâ da ölüp.. Dünya’ya doðmuþuz. En sonunda da; bazan, nefis ve ruh ile barýþýn, zevk ve sefasýný yaþayýp.. bazan da; nefisle ve ruhun savaþýnýn dert ve cefasýný çekmiþiz… Bir gün olmuþ; sýrasiyle; AKIN-AKIN geliþin, sýrasýz bir AKIN-AKIN gidiþi.. ömürlerin kilometre taþlarýnýn tükeniþi.. gerçekleþmiþ!..
Gelenlerin; geliþ yollarý ayni olduðu halde, yaþadýklarý hayattan dolayý gidiþ yollarý çok farklý olmuþ.. dolayýsýyla de o, son duraktaki “SON MERHALELERÝ”ndeki mekânlarý ayrýlmýþ ve yaratýlýþ da ki o, birlik, dirlik ve bütünlük ruhu, mecburen kaybolup gitmiþ…
Çünkü; AKIN-AKIN gidenlerin.. gidiþ yerlerine doðru olan niyet ve davranýþlarý, yaþantýlarý sýrasýnda birbirine çok zýt ve çok farklý imiþ. Sonuçta ise; herkes, niyetinin ve amelinin ürününü devþirmiþ ve faturasýný ödemiþ!.. Bir kýsmý Cennet’lik olmuþ.. sonsuz zevk ve sefa.. içinde, bir kýsmý da, Cehennem’lik olmuþ.. korkunç, elem ve keder içinde...
Cennetlikler; hep Allah’ýn ve Resulünün, emir ve yasaklarýna uyanlar ile bir de, insanlara bir karþýlýk beklemeden ve sadece Rabb’in rýzasý için hizmet edenlerin.. saflarýndan seçilmiþler.
Cehennemlikler ise; Nefsine, Þeytan’a ve Þeytan’ýn avanesine, yenilenler, yani kendisine zulmedenler arasýndan arz-ý endam etmiþler… Hiç düþündünüz mü, siz bu terazinin hangi kefesindesiniz?

B Ý R * A K I N * V A R

ÞÝÝR NO: 11 26-05-2010

Bir akýn, var ki; topraða, taþ’a deðil,
Bir akýn, var ki; ekmeðe, aþ’a deðil;
Bir akýn, var ki; Güneþ’e, Ay’a deðil,
Fert’den, ferde.. kalpden, kalbe.. seferlere!..
***
Bir akýn, var ki; “paslarý!” silmek için,
Bir akýn, var ki; sevgiyi ilmek için;
Bir akýn, var ki; “Rahman’ý” bilmek için,
Fert’den, ferde.. kalpden, kalbe.. gezmelere!..
***
Bir akýn, var ki; þehit olmak.. uðruna,
Bir akýn, var ki; Ab-ý Hayat Suyu’na!..
Bir akýn, var ki; þol Cennet’in Koyu’na,
Ferd’den, ferde.. kalpden, kalbe.. “naz ehline!..”
01-06-2010 SAAT:03:25 Konak-ÝZMÝR.
Mürsel Münevveroðlu
munevveroglu@hotmail.com
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.