MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

De Ki



Allah’ýn ayetleri ne çoktur :
"...Malik olan kimdir, de ki" *
"O her þeyi yaratan ma’buddur." *
O kadar az þükrediyoruz ki ! *

Yaratýlanlar O’na dönmüþtür *
Bunu bilenlerdir hep huþû ehli *
Haramdan sakýnmýþ, örtünmüþtür.*
Vahiy gelmiþ melekten: Mü’minlere de ki...*


ZEYNEP YOLDAR 24.02.2020

Þiirde 5 ayete yer verdim, yýldýz iþaretiyle belirttiðim ayetleri hangi surelerden iktibas ettiðimi gösterdim. Hayýrlara vesile olmak ümidiyle ve daha hacimli þiilerimi paylaþmak üzere sizlere iyi geceler diliyorum,hoþça kalýn 😊

De ki, "Size gökten ve yerden kim rýzýk veriyor? O, kulaklara ve gözlere hükmeden(malik olan) kim? Ölüden diriyi, diriden ölüyü çýkaran kim? Ýþleri idare eden kim?" Hemen "Allah’týr" diyecekler. De ki, "O halde Allah’a karþý gelmekten sakýnmaz mýsýnýz?" (YUNUS 31)

 23.De ki: "Sizi yaratan, size iþitme duyusu, gözler ve kalpler veren O’dur. Ne az þükrediyorsunuz!"(Mülk Suresi)

24. De ki: "Sizi yeryüzünde çoðaltýp yayan O’dur; sadece gelip O’nun huzurunda toplanacaksýnýz." ( Mülk Suresi) ► O (huþu ehli) ki; Rableriyle karþýlaþacaklarýný ve O’na döneceklerini kesin bir bilgiyle bilirler. (2/Bakara 46)

Nur Suresi, 30. ayet: Mü’minlere söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçýndýrsýnlar ve ýrzlarýný korusunlar. Bu, onlar için daha temizdir. Gerçekten Allah, yaptýklarýndan haberdardýr. ( bu ayetle ilk dörtlük arasýnda çeliþki olduðunu düþünen olursa parantez içindeki soru iþaretini þüpheye düþürmek için kullandým. O bilinçli bir kullanýmdýr .)









Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.