- 1423 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
YAŞ DEDİĞİN NEDİRKİ?
SANATÇI NEŞE DİLEKÇİNİN DOĞUM GÜNÜNE NETTEN BİR GÖNDERİ YAPARKEN YAZDIĞIMA BİRDE BİYOGRAFİMİ EKLEDİM.
DEDİMKİ BİYOGRAFİYE BAKARKEN OKURLARIM SÖZÜN BAŞI ÇIKAR ORTAYA YAŞ DEDİĞİN NEDİRKİ?YAŞ DEDİĞİN NEDİKİ?ALIRLAR KUNDAKATAN-VERİRLER ANA GUCAĞINA-EMEHLERSİN-BİDE BAHARKİ BÖYÜKLER UŞAĞA DÖNMÜŞSÜN BEBELER-DAHA BİR GÜN GELİRKİ GOCA GIZ OLMUŞSSUN-İSTEMEYE GELMİŞLER GAPIADA ERGEN DİYE-Bİ DÖNER GERİ BAHARSINKİ-EVLİLİK ÇAĞI-ÇOLUK-ÇOCUK-HEYHAT YAŞ 30 U AŞMIŞ-35DE YOLUN YARISI GERİYE NEKALDIKİ-EMEKLİLİK DERSİN-BİR BAKARSIN BEL BÜKÜLÜ VERMİŞ DÜNYA GİBİ GOICAMIŞIZ HEP BERABER-OGÜNLERDE RABBİM-YAŞLILIĞIN EZİYETLERİNDEN GORUYA BİZİ-SAKARAYADAN BİR BEYBABADADAŞ25-Hüseyin YILDIZ
Sık güncelleştirilen içeriğe sahip bir özet akışını görüntülüyorsunuz. Bir özet akışına abone olduğunuzda, söz konusu akış Genel Özet Akışı Listesi’ne eklenir. Güncelleştirilmiş bilgiler özet akışından bilgisayarınıza otomatik olarak yüklenir ve Internet Explorer ve diğer programlarda görüntülenebilir. Özet akışları hakkında daha fazla bilgi edinin.
Bu özet akışına abone ol
Hüseyin YILDIZ
13 Nisan 2012 Cuma, 00:30
50 metrelik çalışma sergilendi
09 Nisan 2008 Çarşamba, 23:56 | [email protected] (Huseyin YILDIZ)
30 Mart 2008 Pazar günü Deprem ve Kültür Müzesinde Belediye Başkan Yardımcısının katılımıyla açılan sergi Adapazarı halkı tarafından ve özellikle de ilköğretim öğrencileri tarafından ilgi gördü. Merkez Belediyenin desteğiyle(!) sergilenen çalışma bir hafta süresinde askıda kaldı. Çalışmanın bir bölümü aşağıdaki videodan görülebilir, kalan kısmı da kısa bir süre sora buradan yayımlanacaktır. İlgi ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkürler.
video-play.mp4
50 metrelik rekor çalışma sergileniyor
28 Mart 2008 Cuma, 20:06 | [email protected] (Huseyin YILDIZ)
44 metre 61 cm uzunluğuyla Guinnes Rekorlar kitabına girmek için başvuran çalışma, 50 metreye ulaşan boyutuyla segileniyor. Adapazarı Deprem ve Kültür Müzesinde yapılacak serginin açılışı 30 Mart Pazar günü saat 14:oo’te yapılacak. Sakarya’da bulunan veya Sakarya’dan yolu geçen herkesin katılımını bekliyoruz.
Guinnes Rekor Denemesi 44 metrelik el emeği göz nuru kronolojik şehir tarihi
01 Ekim 2007 Pazartesi, 21:49 | [email protected] (Huseyin YILDIZ)
09/03/2005 Ajanslardan geçen haber
İnşaat Teknisyen olarak görev yapan Hüseyin Yıldız, 44 metre 61 santimlik boyunda ve 30 santim eninde bir bez üzerine Sakarya’nın panoramik resmi yaparak Guinnes rekorlar kitabına girmek için aday oldu.
SakaryaTarım İl Müdürlüğü’nde görevli Yıldız, deprem sonrasında Adapazarı’nın hep kötü anılarıyla gündeme geldiğini belirterek, bundan büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Kendisinin resim ve fotoğraf sanatçısı olduğunu söyleyen Yıldız, Sakarya’nın ponaramik bir resmini yapmarak İlin adını iyi ve sanatsal yönle ön plana çıkartmak istediğini söyledi. Bir bez üzerine kara kalem, sulu boya ve simli kalemle toplam 5 ayda belirli aralıklarla 10 bin 743 dakika Sakarya’nın tarım, truzim, sanat, Ekonomi, Kültür, etnografik bilgilerini resme döktü.
Sakarya Fen lisesi’nde hazırladığı 44 metre 61 santimlik resmi, 85 öğrenciye tutturarak Guinnes rekorlar kitabına girmek isteyen Yıldız’ın bu girişimini, İTÜ öğretim görevlisi ve Guinnnes rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural tarafından belgelendi. Türkiye’de daha önce bu tarzda bir kaç girişim olduğunu belirten Prof. dr. kural, " Ancak şu ana kadar Türkiye’de bu yönde bir rekor kırılmadı. Dünya’da ise bu tip rekorlar kırıldı.Şimdi bu konuyu inceleyip, belgelerle beraber Guinnes’e sunacağım"dedi.
Kendisinin daha önce de bir çok sanatsal çalışmaya imza attığını ve bu yönde ödülleri olduğunu söyleyen Yıldız, kamuda çalışanların kendi memleketleri olmasa bile çalıştıkları illeri kalkındırmak ve ilerlemesi için çalışması gerektiğini vurguladı. 21 Ağustos 2004 yılında yapmaya başladığı resimde Sakarya’nın her yönüyle resimlediğini belirten yıldız, " Bu tipte bazı dünya rekarları var. Ancak bir ilin panoramik resimli ve bu boyda bir rekoru yok. Eğer Guinnes rekorlar kitabına girersem Sakarya adına çok mutlu olacağım"dedi.
Fen lisesi 85 öğrenci tarafından tutulan 44 metre 61 santimlik resmini 1 nisan 2005’te sergilemek istediğini söyleyen Yıldız, resmi sattığı takdirde parasını da liseye bağışlamak istediğini söyledi.
2005 Mart ayında ajanslar bu şekilde geçti bu haberi. Guinness’in Türkiye Temsilcisi Prof.Dr Orhan KURAL tarafından teyit edilen çalışma bilgileri, fotoğraflarla birlikte Guinnes merkezine gönderildi. Değerlendirme açısından epey bir süre geçti. Geçen bu sürenin neticesinden Orhan KURAL’dan alınan cevap, Türkiye adına Guinnes Rekorlar Kitabına girmeyi amaçlayan hüseyin YILDIZ için oldukça üzücüydü. Guinnes yetkilileri rekorlar kitabına girecek rekor denemelerinde esas değerlendirme kriterinin dünyanın başka bir yerinde yinelenebilirlik olduğu konusunda beyan vererek, yapılan çalışmanın takdire değer bir emek ürünü olduğunu belirterek bu çalışmada olduğu gibi yerel bir çalışmanın dünya üzerinde yinelenebilirliği konusunda olumlu olarak kesin karar vermelerinin mümkün olmadığını belirttiler. Bu sebeple ki yapılan çalışmanın değerlendirilebileceği bir kategori bulunmadığını ve bu konu da yine tekrar edilerek yeni bir rekor denemesinin yapılamayacağı yargısına vararak bu rekor denemesini reddettiler.
Prof.Dr Orhan KURAL tarafından onaylanan çalışma kütüğü
01 Ekim 2007 Pazartesi, 21:28 | [email protected] (Huseyin YILDIZ)
Medyada rekor denemesi
01 Ekim 2007 Pazartesi, 21:24 | [email protected] (Huseyin YILDIZ)
Sabah Gazetesi Arşiv Mart 2005
Hüseyin YILDIZ biyografi
01 Ekim 2007 Pazartesi, 20:03 | [email protected] (Huseyin YILDIZ)
1956 yılında Erzurum’da doğdu
1974 yılında Foto Muhabirliğine başladı. çeşitli ulusal gazetelerin bölge foto muhabirliğini yaptı.
1977 İFSAK- İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Klübü’ne üye oldu
1977 İlk fotoğrafı - Yeni fotoğraf dergisinde yayınlandı
1977 4 fotoğrafı Sabah Gazetesi Fotoğraf Yarışması Sergisinde sergilendi
1978 1. Karma sergisini Nesrin BOYABAT ve Meryem HACIBEYOĞLU ile açtı - Erzurum
1979 AKBANK Güney Doğu Anadolu 2.lik ödülü aldı- Diyarbakır
1979 Atatürk İnşaat Teknik Lisesi Fotoğrafçılık Kolu Karma Sergisi-Erzurum
1979 İFSAK Foto Klup Natron Maglaj - Yugoslavya sergisi
1982 Kişisel Yağlıboya-pivogravür-Kumpano Fotoğraf Sergisi-Erzurum
1983 AFSAD 1. Ulusal Fotoğraf Sergisi- 1 eseri Kültür Bakanlığı arşivine alındı-Ankara
1984 3. Kişisel sergisini açtı
1985 3 fotoğrafı Türkiye Gazetesinde yayınlandı
1989 Şükrü Paşa Camii iç tezyinatı çalışması Hasan,Sırrı, Hüseyin YILDIZ-Erzurum
1989 Sırrı, Hasan,Hüseyin YILDIZ 3 Kardeş Karma Sergisi açıldı-Erzurum
1989-1990 Hasan, hüseyin YILDIZ Telsizler Camii iç tezyinatı çalışması - Erzurum
1994 Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünde bir sene öğrenim gördü, memuriyetinden dolayı ayrılmak zorunda kaldı.
1995 2. Berna Dedeman şenlikleri Kardan Heykel Yarışması Mansiyon- Palandöken/Erzurum
1995-2001 Erzurum Yerel radyolarında -Kültür, Sanat programları yapımcılığı yaptı
1997 İnönü İlkokulu Resim,fotoğraf ve gazetecilik kursu açtı
1998 Atatürk Üniversitesi 40.yıl kutlamaları Kardan Heykel yarışması-alan Sergisi
1999 Erzurum Valiliği Çevre İl Müdürlüğü 5 Haziran dünya Çevre Günü Ravzat-ül Hazra Köşkü Uzman Haluk Nakipoğlu, Hüseyin YILDIZ karma sergisi-Erzurum
2000 Atatürk Üniversitesi Öğrenci Derneği Bülteni 1 fotoğrafı yayınlandı-Erzurum
2000-2002 Zafer Gazetesi Erzurum’da fotoğraf ve fotğrafçılık tarihi konulu yazı dizisi yayınlandı
2001 Hüseyin YILDIZ, Dilek KADAKAL Karma fotoğraf sergisi
2002 Eskimeyen eskiler, Eski Erzurum fotoğrafları yayını, Zafer Gazetesi-Erzurum
2002 TRT İzmir Televizyonu Ahmet Hamdi Tanpınar anısına Eski Erzurum Fotoğrafları Program destek çalışması
2002 1. Palandöken Kar Festivali Kardan Heykel Yarışması Jüri Özel Ödülü-Erzurum
2001-2004 Gebze-İzmit-Adapazarı Evleri fotoğraf çekimleri çalışması
2004 Ada Kariyesi Sakarya İli Panaromik Çalışma Guinness Rekor denemesi (30 x 42,7 m) - Sakarya
2006 Isparta 4. Davraz Kar Festivali katılımı
Tüm öğeleri göster
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.