Faziletli olmak, keskin bir kılıca oturmak kadar güçtür.-- bhartrıharı
Deniz Giritli
Deniz Giritli
@denizderyagiritli

SUSUYORSAM VARDIR BİR SEBEBİ....

11 Mayıs 2012 Cuma
Yorum

SUSUYORSAM VARDIR BİR SEBEBİ....

11

Yorum

3

Beğeni

0,0

Puan

7104

Okunma

SUSUYORSAM VARDIR  BİR  SEBEBİ....

SUSUYORSAM VARDIR BİR SEBEBİ....

Mevlana der ya:’ Bazı insanlar vardır ki selam verirler, selâmlarından is kokusu gelir..
Bazıları da vardır ki selâm verirler ve onların selamından misk kokusu gelir.
Denizin kenarına kadar ayakların izi vardır.Ama denize girdikten sonra ne iz kalır ne işaret...’

Ceplerinde taşır dostlarını bazı kadın ve adamlar.. Namuslarını da ceplerinde taşıdıkları gibi..
Hiç çekinmeden her ortamda ceplerinden çıkarıp bozdurup bozdurup harcarlar.
Yandaş medyalarınla akılları sıra gönül doyururlar. Beslenme şekilleri budur.Bir yerlere tutunarak gelirler.Tek başlarına yürüyemezler.
Kırık kalemleriye asılsız sözlerle okyanusa varmaya çalışırlar..
Ama bilir ki okyanus asıl hedef başkadır..Denize varmak isterler aslında, bilirler ki menzil uzaktadır korunaklıdır..Sataşmayı göze alamazlar.
Denize taş atamadıkları için çamurlarını okyanusta yıkamaya çalışırlar.
Küçük hesaplı küçük insanlar.

Mayası bozulmaya görsün insanın, her kötülük beklenir.Ne kadar kara çalmaya çalışırsanız çalışın, ellerinizde kalır kirleriniz.

Acınacak halde olanlara gülmek yazmaz defterimizde.
Elimde yüreğim kalemim ve onurum. Bir de YARADAN’ım.
Bunlar adam olana yeter .
Ağzı olan her insan durmadan konuşur gerekli gereksiz.Susmak erdemlilerin işidir..Ama....Fırtına yakınlarda, okyanus bir dalgalanırsa , yer gök ıslanır..
Dalgalanmaya başladı deniz deprem var ufukta.
Tsunami de ne olur diye soruyorum...
Mevlana diyor ya..
Ey oğul herkesin ölümü kendi rengindedir.Düşmana düşmandır . Dosta dost..

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Susuyorsam vardır bir sebebi.... Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Susuyorsam vardır bir sebebi.... yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SUSUYORSAM VARDIR BİR SEBEBİ.... yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
neneh.
neneh., @neneh-
27.10.2020 22:21:40
Muhteşem!..Saygıyla..
emine erdem
emine erdem, @emineerdem
26.6.2012 22:22:18
Bu anlamlı yazından dolayı seni canı gönülden kutluyorum arkadaşım . ALLÂH mahzunlarla dır unutma!... Malesef ve malesef dünyayı iki ayaklı şeytanlar sarmış. Ortalıkta can yakıp geziyorlar.
İnsanı sevgi kurşunuyla vuruyorlar. Okadar alışmışlar ki bu işte çokta erbaplar.
Maalesef günümüzde iki yüzlü insanlar o kadar çok ki, kimin ne olduğunu bilebilmek mümkün değil bilinmiyor, bilemiyor insan.
Herkes karşısındakini kendi gibi görür, kendi kişiliğinde sanırmış, “insan . Ben buraya gelince çok şeyler öğrendim kendi adıma, Saf duygularım sarsıldı, . Altını çamurada atsalar altın altındır değerinden hiç bir şey kaybetmez yıkayınca çamuru gider; fakat öyle insanlar var ki kalbi kara eli kara değdikleri yerde kara lekeler bırakırlar ardında, Allâh’ı tanımıyorsa insan işte o insandan korkulur.
Allâh’ı hakkıyla bilenden insana zarar gelmez gelemez, çünkü Allâh’ın her yerde (EL BASİR) İsmi celilesi ile onu her an gördüğünü bilen, ( ES SEMİ ) İsmi celilesiyle mükemmel işiten olduğunu bilen,
bir insandan başka insana zarar gelmesi ihtimali bile düşünülemez. Çünkü Allâh’ı hakkıyla bilen her daim Allâh tan havf duyar; ve her gördüğünü (EL HÂLİK) ismi celilesi ile ALLÂH’ın yaratmış olduğunu bildiği için her gördüğüne güzel bakandır. Çamur atan olamaz! Öyle güzel yürekler varki insan yanında huzur bulur O yanına sokulduğu insandan miski amber ( cennet ) kokusuna bulanır. Birde öyle insanlar var ki; “maalesef işte onlara pirim vermemek lazım. Zalimin zulmü varsa, mazlumun ALLÂH’ı vardır.
Canını yakanları (EL VEKİL) ismi celilesi ile ALLÂH’a havale et. Vekil olarak ALLÂh yeter “O” ne güzel vekildir. Kimsenin ahını yerde bırakmaz!. Mevlana Celalettin derki “SUSKUNLUĞUM ASALETİMDENDİR! HER LAFA VERİLECEK BİR CEVABIM VARDIR ASLINDA... AMA BİR LAFA BAKARIM LAF MI DİYE BİR DE SÖYLEYENE BAKARIM ADAM MI DİYE! Seni bilen bilir arkadaşım, her daim arkandayım.
Sevgimdesin hemde dualarımdasın ALLÂH cümlemizi çirkef yürekli insanlardan korusun ( EL HAFLZ) İsmi celilesi ile hıfz etsin İnşallah. Her bayanın namusu cebinde değildir, önüne gelene ikram etsin. Eğer insan bir kez sevgi kurbanı olmuşsa ona acı yaşatanı da ALLÂH’ a havale et yeter . Hasbinallah ve Ni'mel Vekil, ve Ni'mel Mevla, ve Ni'mel Nasir...
Hasbunallahu ve ni'mel vekil ni'mel Mevla ve ni'me'n nasîr ... Ne güzel Mevla ve ne güzel yardımcıdır.”) .... hasbinallah ve nimel vekil ...

129 - Eğer aldırmazlarsa onlara de ki: Bana Allah yeter. O'ndan başka ilâh yoktur. Ben O'na dayanmaktayım ve O, o büyük Arş'ın Rabbidir. TEVBE 129
173 - İnsanlar onlara: "Düşmanlarınız size karşı ordu topladı, onlardan korkun." dediklerinde, bu, onların imanını artırdı ve şöyle dediler: "Allah bize yeter. O ne güzel vekildir". ALİ İMARAN 173
Sana arkadaş olarak değer veren, her sözünü dikkate alan, ve seni bir bacı gibi seven dostun.
Her dem dualarımdasın melek yüreklim..... Emine Erdem.


emine erdem tarafından 6/26/2012 10:24:25 PM zamanında düzenlenmiştir.
Yakamozmavisi
Yakamozmavisi, @yakamozmavisi
11.5.2012 22:35:55
Susmak o kadar güzel bir fazilet ki... Bu faziletten pay almak her kula nasip olmuyor. Bana göre sukut ikrardan(kabulden) değil, sukut idrakten gelir, sukut bazen ikrahten gelir... Susmak sabır göstergesidir. Meseleyi bilmesem de susmanın güzelliğinden hepimizin faydalanmasını diliyorum doğrusu. Güzel bir yazıydı doğrusu. Ben de susuyor ve tebriklerimi bırakıyorum sayfanıza.
can.er
can.er, @can-er
11.5.2012 16:05:46
10 puan verdi
Edepli edebinden susar, edepsiz ise, ben susturdum zanneder.Edeple gelen, hürmetle gider.

Siz çok iyi anladığımı düşünüyorum. Gerçekte karşınıza geçip konuşmaya gücü yetmeyenler, maalesef sanalda ki gerçekliğe sığınıp küstah egolarını tatmin ederler. Bilirsiniz ki çoktur böyleleri.Muhatap olup, lütfen prim vermeyin derim.

Sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır.

Kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.
Neva Ney
Neva Ney, @neva-ney
11.5.2012 14:55:25
Yerden göğe kadar haklısınız...Emeğe saygılar
e d i b / a h m e t
e d i b / a h m e t, @edib-ahmet
11.5.2012 14:45:14
10 puan verdi
Kaleme sarılarak dertleşmişsiniz kaleminizle...

Anlaşılan sizi üzmüşler... Boş verin efendim... Acizane diyorum ki "değmez canınızı sıkmaya"

Her dem mutluluklar, güzellikler diliyorum kalemini beğendiğim değere...

Selam ve saygılarımla...
Gülaz
Gülaz, @gulaz
11.5.2012 14:21:17
Yazı harikada bır de anlayabilsen size neler oluyor?Cok üzülüyorum boyle yazılar okuyunca sizden.Çünkü yiprandığınızı, yipratıldığınızı düşünüyorum.Gecen gün bır kisiye yorum yazdım cevabı okumak icin aynı kisinin şiirine döndüğümde; başka bır site kullanıcısı tarafından yazılmış olan korkunç kelimelerle dolu bır yazı okudum.Ertesi günde yazılan aynı sekilde cevap vermişti.
Cidden hiç aklım almıyor benim son zamanlarda neler oluyor.Ben sizi yazmaya başladığım ilk günden beri bana verdiginiz destekle tanıyorum.Ve sizi tanımış olmak sevgi dolu, neseli, yorumlariyla mükemmele taşıyan, inasanin önünü açan bır dostu kazanmakti.Ama son donemlerdeki stresiniz siz farkında değilsiniz belki ama herseyinize yansıyor.Benim icin bır can dostun üzülmesi hele gereksiz insanlar icin bence anlamlı degil.Siz ve cocuğunuza yansır sonra ben bilirim anne olmanın zorluğunu.Yapmayın ne olur, siz değerlendirmiş oluyorsunuz neyse sizi cok üzen konuya da prim vermiş oluyorsunuz.Umarım haddimi asmadım inanın tum iyi niyetimle yazıyorum dışarıdan gören biri olarak.

Sevgilerde kalınız
GC7
Mehmet Coşkun
Mehmet Coşkun, @mehmetcoskun
11.5.2012 12:49:33
Bazen bende böyle duygularla dolup taştığımda kalemime sığınırım...İsyanınızı saygıyla karşılıyor ve tüm yüreğimle destekliyorum...Çok sevdiğim ve değer verdiğim,büyük ve ender yazarlarımızdan Sevgili Selver Tanilli,kurşunlanıp,tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunda,kendini yazar sanan bazı.......ler....sevinçnaraları atmışlardı...O zamanlar sevgili İlhan Selçuk,karşı eleştiri olarak şöyle demişti.
''İki tür insan vardır,biri,kıçının üstüne oturur başıyla düşünür,diğerleri,başının üstüne oturur kıçıyla düşünür...''
Şimdi, ne yazık ki,memleketimizde ikinci tür insanlar gittikçe çoğalmaktadır...
O Yüzden yazınızı ve duygularınızı sonuna kadar destekliyorum İzmir'in dost insanı
Sevgi ve dostluk dileklerimle...
balımsultan
balımsultan, @balimsultan
11.5.2012 12:11:55
Bende sustum,elbet vardır sebebim...

Okumuş olduğum yazınız ,sanki bugüne özel yazılmış,bazen hikayelerimiz benzer birbirlerine...

Sevgilerimle ....
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.