Hakikat aleyhine hürriyet olamaz. -- salazar
Bi
BizimYunus
@bizimyunus

Kuran ve davranış biçimleri (2)

3 Ocak 2012 Salı
Yorum

Kuran ve davranış biçimleri (2)

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

813

Okunma

Kuran ve davranış biçimleri (2)

Allahin emaneti olan Ruhu, ona ulastirmayi dileyen kisi, hacet namazi ile Allah ona Mürsidini gösterir ve ona varip tabi olur.
Tabiyetten sonra zikir yapmaya baslanir ve Nefsin kalbi nurlar ile dolmaya baslar.

Müzemmil-8:
Ve Rabbinin İsmi’ni zikret ve herşeyden kesilerek O’na ulaş.

Hadid-16:
Allah’ın zikri ile ve Hakk’tan inen şeyle (Allah’ın nurları ile), âmenû olanların (Allah’a ulaşmayı dileyenlerin) kalplerinin huşû duyma zamanı gelmedi mi? Kendilerine daha önce kitap verilip de böylece üzerinden uzun zaman geçince, artık (zikri unuttukları için) kalpleri katılaşan kimseler gibi olmasınlar. Onlardan çoğu fasıklardır.

Allah“ isminin zikri ile nurlar kalbe akmasi sözkonusu. Tabiyet ile beraber ayni zamanda ruh vücudu terk eder ve Allah´a ulasmak üzere Sirati Mustakimin üzerine cikar. 7-8 ay icinde kisi 3 saat zikir ile ruhunu Allah´a ulastirir ve nefsin kalbi 51% nur ile dolmus olur.

Artik kisiye Seytanin saldiri alani 49%´dur. Bundan sonra kisi artik en alt seviyede insanlari af edebilmeyi basarir. Fakat kötülüge hayir ile mukabele edebilmemiz icin kalbimizi 100% nurlar ile doldurmamiz gerekmekdedir. Bu da günlük zikrimizi artirmamiz ile olur. Bu 100% nur ancak daimi zikir ile gerceklesir.

Yani isde, gücte, evde ve heryerde ic sesimiz ile „Allah“ ismini zikretmeliyiz ki, heran kalbimiz nur ile dolsun. Nur akimi böylece hic durmasin ve o nurlar Nefsin kalbinden bütün karanliklari söküp atsin. Artik daimi zikirde olan kisinin nefsi 100% temizlenmis´dir ve böylece Allah´a teslim olmusdur.
Bu kisi kötülüge hayir ile mukabele eder. Kendisini hicbir olay huzursuz etmesi mümkün degildir. Daimi mutlulugu yasar ve mutluluk verir.

Bu yolculuk bir dilek ile baslar, Ruhumuzu Allah´a ulastirmayi dilemek ile.

Allah razi olsun

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kuran ve davranış biçimleri (2) Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kuran ve davranış biçimleri (2) yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kuran ve davranış biçimleri (2) yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.