- 2435 Okunma
- 1 Yorum
- 0 Beğeni
ERZURUM'DA İKİNCİ BİR MAYNETİK YOL DAHA VAR....
ERZURUM’DA İKİNCİ BİR MAYNETİK YOL VAR....
Erzurum’da bu yıl yapılarak 2011 Üniversite Kış Olimpiyatlarında hizmet veren Konaklı Köyündeki tesislere giderken ana yolda aniden karşımıza koyun sürüsü çıkınca vasıtamızı durduruyoruz.
Koyunlar geçerken ben fotoğraf makinamla kareler çekiyorum.Ama o arada garip bir şekilde iniş aşağı duran abramız geri geri gitmeye başlıyor.Arabayı kullanan arkadaşımda, bende afallıyoruz derken bir daha deneyelim diyerek birkaç defa olayı tekrarlıyoruz.Evet arabamız burada yokuş aşağı durduğu halde geriye doğru gitmekte...Hem de kısa zamanda hız alarak 40 km sürate ererek.
Erzurum’da böyle bir yer daha var.Abdurraman Gazi türbesine giderken sol tarafta ki rampa yerde.
Hemen orası ile mukayese ediyorum. Orada arabalar çok yavaş olarak ve de 10-20 metre kadar gidiyor.Fakat Konaklı köyündeki bu rampa da aşağı yukarı 300 metre gidiyoruz ve arabamız bu arada 40 km hıza erişiyor.
Kırklareli`nde İğneadaya giderken Pınarhisar yolunda da benzer bir yer var. Manyetik alan olduğu için orada da benzer şekilde araçlar yokuş yukarı gidiyormuş gibi his veriyor.. Bazı tezlere göre eski arazi olduğu için demir,nikel,kobalt gibi maddelerin o bölümün toprak altında o civarlarda yoğun bir şekilde var olabileceğini (maden damarının oraya etki ettiğini) de söylenebilir. Zira demir ve kobalt varsa mıknatıs görevi yapıyor. Erzurum`daki olay da aynısı olsa gerek. Zira o kısımlarda da oldukça demir ve kobalt rezervi var.
Sanırım burada da manyetik bir alan söz konusu değil. Galiba göz yanılması demek lazım… Yokuş yukarı gibi gözüküyor, ama rampa aşağı bir yol,ama ilginç mi ilginç…İnşaatlarda kullanılan su terazisi ile yol üzerinde deney yapılırsa dediğim muhtemel ki doğru çıkacaktır.
Bildiğim kadarıyla bölgede manyetik alan yok. Eğer olsaydı tüm metal eşyalarımız bir noktada toplanır ya da bir şekilde hareketlilik gösterirdi. Yol bölgenin coğrafi yapısı nedeniyle rampa gibi görünse de aslında rampa aşağı bir yer. Bir takım çizgiler ilk bakışta rampa yukarı izlenimini verebiliyor. Belki de bu bakımdan göz yanılmasıdır. Mekanik kol saati orda çalışıyorsa mucize derim.pusula düz durabiliyorsa mucize derim; ama su terazisi ile anlamak kolay ama olayı turistik açıdan düşünmek gerekirse önemlidir.
Abdurraman Gazi türbesini ziyarete gelenler bahsedilen yeri de görme fırsatı buluyorlar. Aşağı yukarı Erzurum’a 10 km mesafedeki bu yeri de görmek isteyenler sanırım ki gezi programlarına Konaklı köyünü de ekleyeceklerdir. Böylece hem bu ilginç olaya şahit olacaklardır; hem de spor tesislerini göreceklerdir. Ama şu gerçek var ki ;yarından tezi yok beni epeyi bir yazılı ve görsel basın mensubu buranın neresi olduğunu öğrenmek için ziyaret edecekleridir.Eee şöyle veya böyle de olsa haberciye haber lazım...