İYİ BİR KİTAP BİR KÜTÜPHANEDİR
Yayın dünyasını gazete kitap eklerinde izleyen, okuyan ve takip eden biri olarak ilk defa bir kitap tanıtımı içeren makale yazmaya çalışıyorum.
Bu kitap birçok eserini okuduğum ve takip ettiğim bir yazardır. Titiz bir araştırmacı olduğu kadar, dürüst ve tarafsız oluşu insanı kendisinin sürekli bir okuru kılıyor. Onu okumanın tadı yüzlerce yıl saklanan, sansür edilen gerçekleri okumanın ve paylaşmanın tadını veriyor. Bir kitabını okuyan diğer kitapların peşine düşüyor. Özellikle gerçeğin peşinde olanlar kitaplarını abonesi olmaktadır. Ve insan şunu anlıyor. İyi bir kitap, bir kütüphanedir.
Özellikle günümüzde her şeyin yozlaşmaya başladığı bir çağda onun gibi aydınlamacılara çok ihtiyacımız var. Şairin “Anlamak gideni ve gelmekte olanı” sözü tam da bu yazarın kitaplarını okurken insan anlıyor. Evet, geçmişi bilmeden geleceği anlayamayız. Buna yaşamımız açık bir şekilde görmekteyiz. Dünü bilmeyenler bugün karşılaştığı olayı analiz edemiyor. İşte yazar en çokta buna yardımcı olmaktadır. Bunun için okunmayı yüzlerce kez hak ediyor.
Bu yazar çok saygın bir çalışma yapmaktadır. Onun büyüklüğü de buradadır. Onun gibileri fanatikler tarafından ölümle tehdit edilmektedir. Ölüm örnekleri de geçmişte ve yakın tarihimizde bulunmaktadır. İnsanın emek çekip ulaştığı gerçekleri birileri paylaşmaması ne kadar acıdır. İşte bu acıyı çekmek için kendisi ile çok mücadele ettiğini tahmin ediyorum. Bütün bunlar insanı kitaplar dolusu yazılacak düşüncelere götürmektedir. Gerçekler niçin saklanır, neden kendileri dile getirirken başkaları dile getirdiğinde kıyametler kopuyor. Bu tip binlerce soruyu insan düşünmekten kendini alamıyor.
Kitabın ve yazarın bir diğer özelliği Türkçe’nin akıcı ve duru bir şekilde kullanılmasıdır. Bu konuların meraklıları, bu konuları irdelemek için yanlarında Arapça, farsça sözlükler bulundurma gibi zahmete katlanmak zorundanlar. Bu da yetmektedir. Çünkü dile hakim olmadan sözlüklerin yararı pek olmadığı gibi bir süre sonra insanı sıkmaktadır. Sözünü ettiği bu tür yazınlar, günümüz insanının anlayacağı şekilde yazma çabaları da bunun kanıtıdır. Bir diğer önemli konu ise yazarın kaynaklara gösterdiği titizlik, özellikle taraftar olanların itiraz edemeyeceği tartışmasız kabul edilen kaynaklardır.
Buraya kadar sabırla okudunuz ve ne yazar ismine ne de kitap adına rastladınız. Bu kitap Arif Tekin’in “Bilinmeyen yönleri ile Hz Muhammed’in ölümü”. Bu kitap sadece Muhammed’in ölümü değil, Ebubekir’in, Ömer’in ve Osman’ın ölümü demektir. En ilginç olanı da Osman’ın ölümüdür. Aslında bir ölümden öteye linçtir yaşanan. Detayları kitabı okuduğunda insan büyük bir sırırı öğrenmiş hissediyor kendini. Anlatılanlar sır değil elbette, iftira hiç değil, sansür edilmiş bir gerçek. Niçin sansür edildiğini siz bulacaksınız. Okumanın zevki de burada.
Yazarın kitaplarını meraklıları için vermeyi bir borç biliyorum. Özellikle “Kuran’ın Kökeni” bir başyapıt, “Muhammed ve Kurmaylarının Hanımları”, “Kuran da Allah”, “Sümer’den İslam’a Kutsal kitaplar ve Din”, “Kuran’da Kadın ve Hz.Muhammed’in Hanımları” Burada önemli bir konuyu belirtmekte yarar var. Özellikle okuma uğraşından kopanlar yazarı Turan Dursun’la karıştırmaktalar. Turan Dursun’da bu konularda çok değerli bir yazardır. O bir aydınlanma meşalesi olarak Arif Tekin’lerle ve diğer aydınlamacılarla yaşamaktadır. Onu da bu yazıda şükranla anmaktan geçmeyelim.
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.