Gönlü aydın bir kişiye kul olmak, padişahların başına taç olmaktan iyidir. (mevlana)
Afet İnce Kırat
Afet İnce Kırat

MASAL ÜLKESİNDE

Yorum

MASAL ÜLKESİNDE

11

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1486

Okunma

MASAL ÜLKESİNDE

MASAL ÜLKESİNDE





Yıldızlar yenildi güne, yenildi ay oklarını saplarken yüreğine. Uyandı bak sokaklar, uyandı evler nefes nefese koşan güneşin ayak seslerinden. Uyandı doğa, uyandı dünya, uyandı bak yavaş yavaş.

Dans etmeye başladı yapraklar hüzün rüzgârlarının hüzzam besteleriyle. Doğum sancısıyla inlerken tohumlar bir el atmasını bekliyor güneşin çatlatmak için kabuklarını. Son gününde kelebek son bir umutla çırpıyor kanatlarını, rengârenk.

Masallar ülkesinde masaldan bir şehir nefes alıyor derinden, ayaklanıyor bir bir. Beyaz dantel perdeler açılıyor doğan güne ‘’Günaydın’’ diyerek. Kahve kokusu sızıyor pencerelerden kahkahalar fırlıyor bacalardan duman çıkması gerek.

Ya ben? Masallar ülkesinin kibritçi kızı... Güneşte üşüyen,rüzgârda titreyen ormanda kibrit çöpü kadar cılız ağaç. Kurumaya yüz tutan kökleriyle toprağa sıkıca sarılmış toprak olmak istemezcesine halsiz halsiz sallanıyor sonsuzluğa yürürcesine.
Önünde yıllardan bir uçurum ha düştü, ha düşecek İlk açılan kapı önünde sırılsıklam bir yürek ha öldü, ha ölecek. Ya da bir günah çocuğu cami avlusunda, kedi yavrusu kasap kapısında iflas etmiş yüreğine paslı bir kilit vurulmuş insanlara inat sevgi biriktiriyor kumbarasında.

Ey masallar ülkesinin mutlu insanları, onu yakın bu masalın. Ama bilin ki, alacaklıyım doğadan. Alacağım var yağmurlardan dolu olup kırdılar da umutlarımı bir rahmet damlası bırakmadılar avuçlarıma. Alacağım var yıldızlardan hançerlerini sapladılar da acımadan
bir parça sevgi damlatmadılar yüreğime. Alacağım var nehirlerden sel olup taştılar da ruhumda sularına attığım kötü anılarımı alıp götürmediler başka ülkelere.

İki elim yakanızda, on tırnağım boynunuzda. Söke söke alacağım bütün istediklerimi, söke söke alacağım bütün beklediklerimi bu masal ülkesinde olmasa bile…
Afet KIRAT

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Masal ülkesinde Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Masal ülkesinde yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
MASAL ÜLKESİNDE yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
(Mustafa Çetiner)
(Mustafa Çetiner), @mustafa-cetiner
30.12.2012 08:13:42
Masal falan değil bir hayat hikâyesi bu, dilerim her hakkınızı alırsınız bu hayattan ablam, tüm beklentileriniz gerçek olur.
Çok güzel benzetmelerle bezeli çok güzel bir yazıydı, her zamanki içtenliğinizle yazılmış.
Kutlarım.
Selam ve saygımla.
orfeo
orfeo, @orfeo
9.4.2011 18:48:27

Mensur şiir. Ben de mi yazsam ne. Hep kıskandım seni :)

Toynak
Toynak, @toynak
6.4.2011 20:08:09
o sevgi kumbarasında biriken sevgi bütün insanlara olsun
Tek çare o sevgide çünkü
bu saatten sonra kıapımızı kim çalarsa çalsın
ister ecel ister azrail
bizim her şeye yetecek sevgimiz vardır değil mi heybemizde...
Bu nesire alışmak başka bir tad ve lezzettir abla
Yüreğine sağlık
sevgiler saygılar
BANU ULUDAĞ
BANU ULUDAĞ, @banuuludag
6.4.2011 12:16:03
10 puan verdi
çok şiirsel bir anlatım, seslendirme de çok güzel olmuş.

masallarınızın gerçeğe dönüşmesi dileklerimle

tebrikler
incidal
incidal, @incidal
6.4.2011 12:13:47
Şiir tadında bir yazı.Dinlemekte çok güzeldi.Sevgiler
O qué
O qué, @o-qu
6.4.2011 10:21:55
Şiirsel duygu yüklü okuyanı alıp kibritçi kız yapan bir yazi.
Ben sizin yazdıklarınızı çok , çok seviyorum.
Saygılar.
tacettin yıldırım
tacettin yıldırım, @tacettinyildirim
6.4.2011 10:13:43
USTALARI OKUMAKTA BÜYÜK TAT VERİYOR......saygılar
Bedri Tokul
Bedri Tokul, @bedri-tokul
6.4.2011 07:34:25
Büyük şair, nesir yazarsa işte böyle güzel olur....

Selamlar...
Her zaman sonsuz saygılar....
nilkurt
nilkurt, @nilkurt
6.4.2011 01:15:04
10 puan verdi
Şiirsel bir yazı okudum bu güzel sayfandan Afet Hanımcığım.
KUTLUYORUM yürekten.
Sevgi ve selamlarımla...
Mehtap ALTAN
Mehtap ALTAN, @mehtapaltan
6.4.2011 00:25:26
9 puan verdi
söke söke alırken diğer kibritçi kızların düşlerinin üstlerini de ört üşümesinler ablam...

tebirkler..
Emine UYSAL (EMİNE45)
Emine UYSAL (EMİNE45), @emineuysal-emine45-
6.4.2011 00:22:14
Seni yazı bölümünde görmek çok güzel Afet ablam sen hep yaz, kalem sana yakışıyor.

Güzel bir yazı tebrik ediyorum..........sevgimle...
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL