KADER
Kader nedir dostlarım? Seçtiğimiz yollar mı,seçmediğimiz yollar mı,gittiklerimiz mi,gitmediklerimiz mi? Örneğin aracınızla giderken önünüze iki yol çıkar ve siz yolların nereye çıkacağını bilmezsiniz.Siz birini seçersiniz ,iç güdüsel veya şans eseri bir yola girersiniz ,seçtiğiniz o yol mu,yoksa seçmediğiniz mi kaderinizdir acaba?
Yaşam hep yol kavşaklarından oluşmaz mı sizce ? Verilecek o kadar çok karar vardır ki ben bunlara karar noktaları diyorum,ver ve bedelini öde kısacası bu işte.Örneğin işimizi seçerken,(meşhur söz) eşimizi seçerken,aşık olurken,ayrılırken hep karar vermek durumundayız; ve bu kararlar bizi bazen öyle yorar ki kıpırdayamaz hale geliriz çok zaman.Seçtiğimiz bir çok yoldan geri dönüş ya olmaz ya da çok zordur, ancak bazı bedeller ödeyerek başa dönebiliriz,bu bedel bazen kaybedilen bir zaman, bazen para, bazen bir aşk, bazen bir iş olabilir.
Bir de başımıza gelen her iyi ya da kötü olayı kadere bağlamak vardır ki en kolay olanıdır bu.Tedbirimizi almazsak başımıza gelenleri kadere bağlamak ne kadar gerçekçidir sizce?
Yaptığımız yanlış ve düşüncesiz hareketler,tedbirsizlikler çokça kaderimizi kederimize dönüştürüyor.İçkili araba kullanmak,uykusuz yola çıkmak,düğünde havaya ateş etmek kader midir yoksa... ? Kaderimize isyanımız da bazen bir kamyon arkası yazısı olur,bazen bir meyhane şarkısı; ama suçlu hep kaderdir, dikkat edin biz hep masumuzdur.
Yani şu yaşamda verdiğimiz kararlar tüm yaşantımızı olumlu veya olumsuz etkiliyor,verdiğimiz bir kararın mutlaka bir maliyeti ve ödememizi gerektiren bir bedeli vardır. Bence önemli olan; verdiğimiz kararlardan memnun değilsek ve dönmek güçse , en iyisi o yoldan en az zararla çıkmanın yolunu aramaktır.
Ve pişmanlıklarımızı geride bırakıp,geleceğe sarılmak kadere isyan değil kaderle yaşamak, sizce de bir çıkış yolu değil midir?
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.