- 1103 Okunma
- 8 Yorum
- 0 Beğeni
Edebiyat Defteri Kitap Kampanyası (Son On Gün)
-Bir başarı öyküsü-
Bu öykü Edebiyat Defteri kitap kampanyasına gönülden destek verenlerin öyküsüdür. Bu öykü kütüphanelerindeki en kıymetli kitaplarını Yunus Emre ilköğretim okulundaki minik yüreklerle paylaşan eğitim gönüllüsü kahramanların öyküsüdür. Ve bu kahramanların isimleri sonsuza dek Edebiyat defteri sitesinin tarihine altın harflerle yazılacaktır.
Her şey aylar önce yazılan “Özel Edebiyat Lisesi” yazı dizisiyle başlamıştı. O serinin son bölümünde okulun hademesi olan Mustafa, okulun toplantı salonunda kendisini dinleyenlerden köyüne kitap bağışı yapılmasını istemişti. Buraya kadar her şey kurguydu, sanaldı. Fakat sanal olmayan bir durum vardı! Edebiyat defterindeki gerçek dostluk ve gerçek eğitim sevdası….O sanal kitap isteme talebine, sevgili yazar arkadaşlardan gerçek anlamda o kadar çok talep gelmişti ki.. Bunun üzerine müdürlerin müdürü, ağabeylerin ağabeyi Tacettin ağabey demişti; Bu rüya gerçek olmalı….
İşte o gün bu anlamlı kampanyanın ilk tohumları atılmıştı. İzmir’den Tacettin ağabey, Bolu’dan Nermin Hanım ve Ankara’dan ben aramızda sıkı bir telefon görüşmesi yaparak bu işi nasıl koordine edebilirizin tatlı heyecanına düştük. Kısa bir sürede kampanyanın stratejisini belirledik. Ondan daha kısa bir süre sonra da Nermin Hanım’ın değerli çabalarıyla kampanyayı yapacağımız okulu bulduk. Burası Bolu’da, Yunus Emre adında bir ilköğretim okuluydu. Müdürü Sayın İrfan Bey’le irtibata geçtik. Kendileri, kütüphanelerinin kitaba ihtiyaç duyduğunu, daha önce bu anlamda bir kampanya düzenlediğini, ama gelen kitapların ya yetersiz, yada çocuklara hitap etmediğini söyledi.
O günden sonra arka arkaya sitemizde kampanyayla ilgili duyurularda bulunduk. Bu konuda bize gönülden güvenip destek verenler olduğu gibi, başarısız olunma ihtimalinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini söyleyen dostlarımız oldu.
Bu kampanyanın belli kriterleri vardı. Talep edilen kitapların muhteviyatı belliydi. Öyle kağıt niteliği taşıyan, evde fazlalık yaptığı için gözden çıkarılan kitaplar gönderilmeyecekti.
Ve kampanya başladığı andan itibaren Bolu dan ardı ardına güzel haberler gelmeye başladı. Nermin Hanım sevinç içerisinde her gün bir dostumuzdan kitaplar geldiğini müjdeliyordu bizlere. Gelen bu kitaplar tamamen ihtiyacı duyulan kitaplardı ve bu kitaplar sevgili dostlarımızın özenle kurdukları kütüphanelerinden alıp gönderdikleri eserlerdi. Öyle de olması çok olağandı. Çünkü bu kampanyada güzel gönüller vardı… bu kampanyada yarının müreffeh Türkiye’sinin ancak ve ancak bugünün çocuklarına eğitim desteği verilmesiyle oluşacağını bilen erdemli dostlar vardı.
Şu an aşağı yukarı bizden talep edilen kitaplar toplanmış durumda. Fakat bu yazıyı yazmamızın bir nedeni de, kitap gönderme niyeti olup da, gönderemeyen bazı arkadaşlarımızın daha sonra bu kutsal harekatta olamanın üzüntüsünü yaşamamaları içindir.
İhtiyaç duyulan kitaplar aşağıdaki yazarların eserleridir.
Sait Faik Abasıyanık
Halide Edip Adıvar
Refik Halit Karat
Yakup Kadri Osmanoğlu
Ernst Miller Hemingway
Jakop ve Wilhem Grimm kardeşler
ADRES= Nermin Kaçar- Bolu Defterdarlığı- Muhasebe Müdürlüğü- Bolu.
Bu kampanya on gün sonra bitirilip kitaplar okula teslim edilecek.
Yunus Emre okulunun kütüphanesinde minik ellerin hünerleriyle görkemli bir “Edebiyat Defteri” köşesi oluşturulacak.
Ve yaklaşık on beş gün sonra bu kampanyayla ilgili sevgili Tacettin ağabey bir teşekkür yazısı yazacak. Bu yazıda kampanyaya katılıp kitap gönderen dostlarımızın isimleri tek tek iftiharla açıklanacak.
İşte, yukarıda bir başarı öyküsünün kısaca nasıl oluştuğunu yazmaya çalıştık. Ve bu başarı öyküsünün tek kahramanı var……………Edebiyat Defteri Ailesi.
YORUMLAR
Sevgili Mustafa bu hatırlatma ve adres bildirme yazısı iyi oldu. Ben ve daha gönderemeyen arkadaşlarımız gönderebilir.
Allah kolaylık versin. Bu kampanyaya katılan herkese teşekkür ederim sevgilerimle...
Mustafa Sakarya
Çabalarınızı kutlarım.
Bizlerde kağıt ve eski, atılacak kitapları yoplamıştık. Atık kağıtların ziyanını engellemek amacıyla. Ziyan olan kağıtların kazanılması da bir o kadar faydalı.
Bu işlemlar okullarda eğitimciler nezaretinde koordine edilmeli. Türkiye çapında ve sıçca tekrarlanmalı. Çoplere giden kullanılmış kitap defterin dönüşümü her yıl küçük bir ormanın kesimini engeller.
Saygılar. Zamanım olsa sitede yazardım bu konuyu.
İnşallah vakti olan bir arkadaş etraflıca ele alır ve işler.
Sagı ve selamlar.
Teşekkürler Kardeşim.
Mustafa Sakarya
Mustafa Bey bu kampanyanın başlatılmasında emeği olan size, Nermin Hanıma ve Tacettin Beye teşekkür ederim. Sabah yazınızı gördüm. Kargo şirketine teslim ettikten sonra yazayım diye düşündüm. Yarın Nermin Hanımın eline geçer inşallah. Küçük de olsa benim de bir katkım olduğunu düşünmek çok mutluluk verici.
Sizi tekrar tebrik ederim. Saygılarımla..
Mustafa Sakarya
Yukarıda zikrettiğiniz yazarlar değil benim göndereceklerim. Ne yapayım şimdi vaz mı geçeyim? Ben göndereyeim de okuyan çıkar nasılsa...Herkese teşekkürler.
Mustafa Sakarya
Aynur Engindeniz
Evet kitaplarım çocuk klasiklerinden. Eminim daha önce o eserlerden yollayan olmuştur. Ama olsun iki tane üç tane olması daha iyi...
Sevgiler...
Mustafa Sakarya
Bu etkinliğe gönül veren ve emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum...
Sevgilerimle...
Mustafa Sakarya
Aynur Engindeniz
sevgili mustafa kibriti kava çaktı.....çok değerli insan nermin kardeş çalı çırpı derken ateş bir harladıki....sorma.....bir güzel yüreğin sesi büyük bir koroyu oluşturdu...bu duruma geldik....yıllarca en iyi dostlarım raflarında çok sıkılmışlardı yeni eller yeni yüzler görmek istediler vedamız hüzünlü oldu ama onlar şen şakraktılar....bende sevindim....onlara daha iyi bakacaklarına emindim...okuduysan okumamışlar için.....raflarda değilde ellerde olması için.....yeni beyinleri doldurmak ,için bir kitapta sen yolla.......bu sitenin güzel kalemleri .....teşekkürler nermin kardeşim....teşekkürler mustafa kardeşim......emekleriniz için
Mustafa Sakarya
Bu hatırlatma yazısı iyi oldu...
Yönetim olarak da biz o gülüşleri güneş olan miniklere çok değerli kitap/lar göndereceğiz...
Bu tür paylaşımlar Edebiyatın, insani yanlarımızın ve azmin yaşama kattığı çok değerli artılar bence...
Başta siz, Nermin Hanıma ve Tacettin Beye bu konuda köprü görevi olmanızdan dolayı teşekkür ediyoruz...
Mustafa Sakarya
Yazınızı duygulanarak okudum Sevgili Mustafa Bey. Bu görevi aldığım için gurur duyuyorum. Sizlerin gönderdiğiniz kitaplar o kadar değerli ki; bir olayı anlatmak istiyorum müsaadenizle.
Dün, kargo şirketinin görevlsi geldi ve beni arıyordu. İşyerim de maaş dönemine rastladığı için çok kalabalıktı. Gelen kitapları, kendime ait kilitli bir dolapta muhafaza ediyorum. Kargoyu teslim aldım ve güvenli bulduğum bir yet bırtaktım. Bugüne kadar işyerimde hiç bir kaybım olmadı. Fakat emanet oldukları için ve KİTAP oldukları için çok daha değerliler. Masamda oturamıyorum çünkü başkaları vardı o anda. Sonra koliyi açmak için masamın başına geçtim. Kitapları bulamayınca,paniğe kapılıp aramaya başladım. Sonra da aklıma geldi. O aradaki yaşadığım korku ve üzüntüyü anlatamam.Biz bütün dostlar EDEBİYAT DEFTERİ KÜTÜPHANESİNE gönül verdik. El ele ve yürek yüreğe yola çıktık. Çok güzel bir kütüphanemiz olacak. Gelen kitaplar ise hazine değerinde. Herkese teşekkür ediyor ve sevgilerimi gönderiyorum. İyi ki sizlerin arasındayım.