- 707 Okunma
- 0 Yorum
- 0 Beğeni
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Düşün Konuş Dinle Kulup Başkanı Gökhan Çamkıran ile röportajımız
GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ DÜŞÜN KONUŞ DİNLE KULÜBÜ BAŞKANI GÖKHAN ÇAMKIRAN” DÜŞÜN KONUŞ DİNLE KULÜBÜ HALKLA ÜNİVERSİTE ARASINDA BİR KÖPRÜ OLMAK İSTEMEKTE”
Hayatta başarılı olmuş, sosyal gençlerle tanışarak onlarla röportaj yapmak ve köşemde yayınlamak bana zevk vermekte. Bu açıdan Tokat’ta aktif ve girişken lise ve Üniversiteli gençleri bularak sizler için onlarla röportajlar yapmaya devam etmekteyiz. Aşağıda Gaziosmanpaşa Üniversitemizin Düşün Konuş Dinle Kulübü Başkanı fikirlerini bizle paylaştı. Bizlerde siz okurlarımızla paylaşalım istedik.
SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız ? Hangi okullarda okudunuz bugüne kadar?
GÖKHAN ÇAMKIRAN- Aydın Kuşadası doğumluyum. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Düşün Konuş Dinle Kulübü Başkanıyım . Davutlar Vali Kadir Uysal İlköğretim Okulu, Orta Öğrenimimi ise Kuşadası Yavuz Selim Dil Ağırlıklı lisede okudum. Şu an Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kamu Yönetimi 2. sınıfta okumaktayım.
SORU- Düşün Konuş Dinle Kulübüne üye olmak ve sosyal faaliyetlerde bulunmak hangi düşüncelerle ortaya çıktı ve bunun sonucunda neler hissettiniz ?
GÖKHAN ÇAMKIRAN- Düşün Konuş dinle kulübüne üye olma fikri aslında boşa geçen zamanımızı Kişisel Gelişimle alakalı faydalı işlerle uğraşmak adına üye olduğum bir kulüp. Nitelikli düzenlediği seminerler ve yaptığı faaliyetlerle doğru karar verdiğimi anladım. Bu doğrultuda kendi etkinliğimi artırmak ve kulüp öğrencileri adına bir şeyler yapabileceğimi düşündüm ve başkan olmayı başardım.
SORU- bize ailenizden bahseder misiniz? Anne ve babanız ne iş yapar? Kardeşleriniz nerede okur ve onların sizin bu çalışmalarınıza bakış açısını nasıl bulmaktasınız ?
GÖKHAN ÇAMKIRAN- Babam orman yangın ekibinden emekli. Annem ev hanımı. Bir ağabeyim var. O da astsubay olarak Siirt’te görev yapmakta. Ailem Düşün Konuş Dinle Kulübü Başkanı olduğumu biliyor. Bundan dolayı da gurur duyuyorlar. Çünkü onlara kulüp hakkında bilgi verdiğimde , bunun benim kişisel gelişimim ve topluma katılma açısından çok önemli olduğunu düşünüyorlar.
SORU- dÜŞÜN KONUŞ Dinle Kulübü ne zaman kurulmuş ve Neler yapmış ve daha neler yapacak?
GÖKHAN ÇAMKIRAN- DKD Şubat 2001 tarihinde şu an Tokat Gazetesinde yazılar yazan Niyazi Ata danışmanlığında kurulmuştur. DKD kulübü öğrencilerin arkadaşlarıyla ve çevreleriyle iletişim durumunu gidermeye çalışan , kişisel gelişimlerine destek veren, bu doğrultuda hayatımız boyunca bizim taşımamız gereken özellikleri kazandırmaya gayret eden, bir kulüptür. DKD Kulübü bir çok konferanslar , seminerler düzenlemiştir. Üniversitemizi daha çok tanıtacak faaliyetlere katılmıştır. Türkiye genelinde münazara yarışması gibi bu yönde etken bir şekilde her geçen yıl kendini daha fazla geliştirerek çalışmalarına devam etmektedir.
SORU- Kitap okumakta mısınız ? DKD üye olduktan sonra kitap okumanın önemini anlama konusunda düşünceleriniz nasıl değişti?
GÖKHAN ÇAMKIRAN- Zaman buldukça kitap okuyordum ama ancak DKD Başkan olduktan sonra “boş zaman olmadığını , boşa geçen zaman olduğunu” anladım. Bu konuda kendimi geliştirmek adına kitap ve dergi okumada ciddi bire fayda sağladım. Gerçekten de kitaplar insanın eskimeyen tek dostlarıdır. Kitap okumak bana şunları öğretmekte “ Asla beynimiz düşündüğümüz kadar değil. Çünkü okumakla yeni şeyler öğreniyoruz ve kendimizi geliştiriyoruz”
SORU- Üniversitenin halka yeterince yakın olduğunu düşünmekte misiniz ? Üniversite halkla bütünleşmek için neler yapmalı?
GÖKHAN ÇAMKIRAN- Maalesef Üniversitemizin halka yakın olduğunu düşünmüyorum. Tabii ki bu da karşılıklı bir şey halk da Üniversite ile ne kadar ilgili ? Bu iletişim sorununu gidermek için Üniversite adına biz kulüplere önemli görevler düşmekte. Bu köprüyü biz kurabiliriz diye düşünmekteyim. Aynı şekilde halk adına da halka hitap eden, dernekler ve kulüplerle bağlantı kurarsa böyle bir sorunun kalacağını sanmıyorum.
SORU- Dışardan gelen bir öğrenci olarak halkın siz öğrencilere bakış açısını nasıl bulmaktasınız ? Tokat’tan beklentileriniz nedir? Bu ilin sizin doğduğunuz yer ile arasında ne farkı var?
GÖKHAN ÇAMKIRAN- Dışardan gelen bir öğrenci olarak halkın bize bakış açısını gayet iyi bulmaktayım. Olumsuz bir olay yaşamadım iki senede. Tabii ki bir öğrenci kitlesinin bir yerin ekonomiden yaşam tarzına kadar etkilemediği de söylenemez. Bu şekilde baktığımızda halk ile öğrenci birbirine yaklaşırsa zaten hiçbir problem kalmayacaktır. Ben Kuşadası doğumluyum iki yer arasında yaşam tarzı arasında yaşam tarzı arasında farklar var. Ancak arkadaş ortamının iyi olduğu için ve beni olumsuz etkileyecek bir olay yaşamadığım için bu farkı çok fazla hissetmedim. Bu yönden yemekleri daha güzel. Bir de memleketime gitmek 16 saatimi almasa iyi olur.
SORU- Gaziosmanpaşa Üniversitemizde çok öğrenci kulüpleri ver ama bunlar öğrenciler tarafından da pek fazla bilinmiyor neden?
GÖKHAN ÇAMKIRAN- Üniversitemizde gerçekten de hemen hemen her branşta kulüpler var. Bunların kamuoyu tarafından bilinmemesi bence kulüplerin yaptığı faaliyetlerin halka çok fazla indirgenememesi. Yani dediğim gibi iletişim kopukluğu .
SORU- Öğrencilerin kulüplere üye olması ve aktif görev alması onlara ne kazandırır sizce?
GÖKHAN ÇAMKIRAN- Öğrencilerin kulüplere üye olması onların sosyal gelişimleri açısından gerçekten büyük katkısı var. Daha bilinçli ve topluma karşı daha duyarlı , daha yaratıcı bir kişiliğe bürünüyorlar üye olanlar.
SORU- Başka ne anlatacaksınız kamuoyuna?
GÖKHAN ÇAMKIRAN- Son olarak bu röportajı yapan size , Gazetenin Yazı İşleri Müdürü Fatih Kılıç beye , gazete çalışanlarına DKD üyelerimiz adına teşekkür ederim.
Bende Teşekkür ederim.
TURAN YALÇIN-TOKAT
YORUMLAR
Henüz yorum yapılmamış.